Yüksek lisans 4 senede bitti ve asker kaçağı durumdayım. 10 gün içinde diplomamı alırsam tecil olur mu?
Merhabalar.
2009 Eylül ayında İnş. Müh. A.B.D.'de yüksek lisans eğitimime başladım ve 4 yıl dolmasına rağmen tezimi 2 günce önce teslim edebildim. Yani askerlikten muaf sayılacağım azami sürem 3 yılı doldurdum. 2013 Nisan celbinde rahatsız olduğumdan rapor aldım ve yoklamaya gitmedim ve ağustos celbinden itibaren kaçak durumuna düştüm. Yeni kanuna göre de polis yoldan geçerken beni GBT'ye tabi tutsa, askerlik şubesine teslim eder. Üstelik 2.5 aydır evliyim.
Tezimi 2 gün önce teslim ettim okula, 10 güne kadar mezuniye belgem verilebilirmiş. Tecil edebilirsem, 2014 Şubat ayında doktora için başvurmak istiyorum ki doktora şartlarından biri de askerlik tecili.
Mezuniyet belgemi askerlik şubesine götürdüğümde tecil mi yaparlar yoksa hazır beni yakalamışken askerlik işlemlerime mi başlarlar?
Konu ile ilgili forumunuzu da neti de çok araştırdım fakat benzer konu bulamadım.
Yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler...
Cevap: Yüksek lisans 4 senede bitti ve asker kaçağı durumdayım. 10 gün içinde diplomamı alırsam tecil olur mu?
Sorumun cevabını kendim buldum. Aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlara emsal olsun diye buraya da yazayım cevabı:
Buradaki as. şb.'nde tanıdık birini bulup sorduk.
Yüksek lisans bitmişse eğer, ne kadar kaçak durumda olunursa olunsun, 1 sene tecil hakkınız saklı duruyor. Fakat kaçak duruma düştüğünüz son dönemden bu yadan bir para cezası kesilmiş. Onu ödemeniz gerekiyor.
Diplomanızı alıp şubenize gidiyorsunuz, para cezasıyla ilgili yönlendirmeyi kendileri yapıyorlar. Diplomanızı aldığınız tarihten itibaren 1 sene tecil hakkınız doğuyor.
Yine de teşekkürler.