Girdi çıktının yasal cezası
Mrb sayın arkdaşlar :
Ben fetonun cematine ait Sürat kargoda 2,5 yıldır çalışıyorum. (Benden daha uzun süredir orda çalışan var ). Bu firma neredeyse tüm çalışanları 6 ayda bir girdi çıktı yapıyorlar.
1- iş kanunuda bir eleman 9 ay mı ne ( öyle bişeyler) çalışırsa bilmem ne kadar vergi ödüyormuş bu nedir ???????
2- Bu hırsız takımı ,eğer işten birini çıkarırlarsa tazminat ödememek için sürekli girdi çıktı yapıyorlar bunun hukuki olarak karşılığı ve cezası nedir.?
3- Fazla mesai yapmak istemiyorum diyerek kağıt imzalamama rağmen fazla mesai yaptırıyorlar ve paramı vermiyorlar
Bu duruma topluca şikayet edersek nasıl yapmalıyız ve ne talep etmeliyiz ?
Cevap: Girdi çıktının yasal cezası
6 Ayda bir sizi giriş çıkış yapması işvereni Kıdem tazminatı ödemekten kurtarmaz. devamlı böyle yapıyor iseler bunun hileli olduğu zaten anlaşılır. Bu durum işvereni tazminat ödemekten kurtarmaz.
9 Ay çalışınca ekstra bir vergi yok. Ama ücretlerde vergi dilimleri vardır. Belki 9 aylık ücretinizden sonraki kısmı bir üst vergi dilimine giriyordur.
İşe girişte fazla mesai yapacağınıza dair sözleşme yaptı iseniz işveren size fazla mesai yaptırabilir. Elinizde yaptığınız sözelşme var ise bunu kontrol edebilirsiniz.
Fakat fazla mesailerinizin ücretlerini ödemesi gerekir.
Noterden fazla mesailerinizin ödenmesi için ihtarname gönderebilirsiniz. Çalışma müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Fazla mesailerinizin ödenmediği taktirde iş akdini fesh edeceğinizi tazminatınızıda talep ederek bildirebilirsiniz.
İşveren bunun kabül etmez ise iş mahkemesine dava açmalısınız. İnşallah fetonun müfettişlerine ve yargıçlarına dek gelmezsiniz. :)
Cevap: Girdi çıktının yasal cezası
zaten geçen seneye kadar düşüncemiz o idi yani biz dava açsak bile fetonun adamlarına denk gelirsek baştan her şeyi kaybetmiş oluruz. ama arkdaşlar dediki başbakan fetonun kalemini kırıyo bi tekmede biz vuralım fetoya hakkımızıda arayalım