Türkiyede evlilik yapan yabanci vatandas Bosanmadan Almanyada evlenebilirmi?
Öncelikle siteye yeni üye oldum ve yanlisim varsa simdiden siz degerli buyuklerimden ozur dilerim. Sormak istedigim bir konu var yardimci olmanizi diliyorum. Turkiyede evlilk yaptim esim alman vatandasi ve gecimsizlik nedeni ile almanyaya dondu maddi alacaklarini aldi ve imza karsiliginda hic bir alacagim kalmadi maddi manevi tazminat talep etmiyorum diyerek aramizda protokol yaptik. Yalniz kendisi gitti ve bosanmak istemiyor nasil olsa almanya evliligimize tanil olmadi ve henuz
Konsolosluga bildiremedigimiz icin evliligimizi tanimiyor. Eski esimde onun rahatligi icerisinde burda benim ugrasmami istiyor. Sizce Ne yapmam gerekiyor. Almanyada onunda evli oldugunu tanimasi icin yada ona gerek kalmadan benim bosanmam icin yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Cevap: Türkiyede evlilik yapan yabanci vatandas Bosanmadan Almanyada evlenebilirmi?
Eşiniz gittiğine göre sizin burada çekişmeli boşanma davası açmaktan başka çareniz görünmemektedir. Bu aşamada elinizdeki protokolün de ne yazık ki bir geçerliliği yok.