Asansör kullanmayan kat maliki
Zemin kat ve 7'inci katı bana ait 7 katlı apartmanda zemin katta oturuyorum. 7'inci katta kiracım vardı ve asansör gideri kendisi tarafından ödeniyordu. Kiracım evden çıktı ve daire boş durumda. Şimdiye kadar zemin katta oturmama rağmen ben de asansör giderine ortak oluyordum.
Buna göre; hiç kullanmadığım asansör giderine hem zemin hem de 7'inci kat olarak ödemek zorunda mıyım?
Cevap: Asansör kullanmayan kat maliki
Alıntı:
vanguarde rumuzlu üyeden alıntı
Zemin kat ve 7'inci katı bana ait 7 katlı apartmanda zemin katta oturuyorum. 7'inci katta kiracım vardı ve asansör gideri kendisi tarafından ödeniyordu. Kiracım evden çıktı ve daire boş durumda. Şimdiye kadar zemin katta oturmama rağmen ben de asansör giderine ortak oluyordum.
Buna göre; hiç kullanmadığım asansör giderine hem zemin hem de 7'inci kat olarak ödemek zorunda mıyım?
Evet..........
Hiç kullanmadığım halde bir tane ödüyorum ama iki tane asansör gideri bu biraz saçma geldi bana. Yönetim olarak karar alsak ben 7'nci katın giderini ödemezsem olur mu?
7.Katı bugün kullanmıyor olabilirsiniz ama yarın kullanabilirsiniz.
Bütün kat maliklerinin olduğu, kuralına uygun olarak yapılmış, Kat malikleri toplantısında, oy birliği ile Asansör giderlerinden muafiyet verilmesi kabül edilirse, ancak o zaman muaf olabilirsiniz.
Apartman yönetimi oluşmamış ise muvavakatname imzalatabilirsiniz.
Benim öğrenciliğimde oturduğum binanın asansörü vardı ama bizim dairenin olduğu katta asansör bile yoktu. Asansör zeminden başlıyordu ama biz bodrum katta idik. Buna rağmen ödemek zorunda kalmıştık.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Benim öğrenciliğimde oturduğum binanın asansörü vardı ama bizim dairenin olduğu katta asansör bile yoktu. Asansör zeminden başlıyordu ama biz bodrum katta idik. Buna rağmen ödemek zorunda kalmıştık.
Olması gereken de o zaten, aynı şekilde çatıda bir tamir işi olsa, zemin katta oturanın o masraftan kaçınabilme imkanı da yok.
Ben de 4.katta oturmama rağmen geçen yıl bina altındaki otoparktan gelen gürültüler nedeniyle rahatsız olan giriş katı komşumuzun dile getirdiği şikayetle yapılan garaj tavanı izolasyonu için ciddi bir ödeme yapmıştım.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet..........
Bendeki yönetim planında zemin kattaki asansör giderlerine katılmaz diyor, bence yönetim planına bakmalıdır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Olması gereken de o zaten, aynı şekilde çatıda bir tamir işi olsa, zemin katta oturanın o masraftan kaçınabilme imkanı da yok.
Ben de 4.katta oturmama rağmen geçen yıl bina altındaki otoparktan gelen gürültüler nedeniyle rahatsız olan giriş katı komşumuzun dile getirdiği şikayetle yapılan garaj tavanı izolasyonu için ciddi bir ödeme yapmıştım.
Karar alınırken alt kattakinin "çatı tamir edilmesin", üst kattakinin "izolasyona gerek yok" şeklinde oy kullanması şikayetleri de geliyor. "Evine yağmur akıyorsa sen tamir ettir, ben neden para vereyim?" ya da "rahatsız oluyorsan sen oluyorsun bana ne" gibi.