Kliksa.com dan Garanti belgem bir türlü gelmedi
Kliksa.com dan 1650 ₺ değerinde bir adet cep telefonu aldım. Telefonda bazı arızalar vardı bunun üzerine teslim tarihinden 16 gün sonra ürünü bulunduğum ildeki Başarı teknik servise faturası ve kutusu ile birlikte götürdüm. Tamir yerine iade değişim raporu verilmesini talep ettim. Fakat oradaki görevli garanti belgesinin doldurulmamış olduğunu, garanti belgesi dolu olmadığı için sadece tamir talep edebileceğimi, eğer iade talep edeceksem garanti belgesinin doldurtturmam gerektiğini söyledi. Ürünü teslim etmeden oradan ayrıldım ve Kliksa müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. Garanti belgesini kendilerine kargo ile göndermem gerektiğini söylediler. "Peki bu süreç 15 günden fazla sürerse ve belge elime gelmezse ve ben sonunda 1 aylık iade hakkımı kaybedersem" dedim. Görevli kesinlikle öyle birşey olmayacağını belgeyi kendilerine göndermem halinde hemen onaylayıp geri göndereceklerini ve en fazla 3-4 gün süreceğini söyledi. Ben "telefonu da göndereyim o halde siz servis raporu alın, süreyi riske atmayalım" dedim ama kabul etmediler. Hemen o gün garanti belgesini yanına not düşerek gönderdim, kargodan takip ettim ve 2 gün içinde kliksaya ulaştı. Aradan 10 gün geçti kliksa dan bana geri gelmeyince aradım, bize henüz ulaşmadı dediler. Kargo kodunu söyleyince aldıkların kabul ettiler, ama bu sürede hiçbir işlem yapmamışlar. Size hemen gönderelim dediler, yine göndermediler. Bugün 1 aylık iade sürem doldu, tekrar aradım neden belge gelmedi süre doldu diye; "gerekli yerlere mail atıp süreci hızlandırmaya çalışacağız" dediler. "Tamam da iade sürem doldu sizi beklerken, zaten bunu doldurmadan göndermek sizin hatanız değil mi" dedim. "Bizim yapabileceğimiz birşey yok" dediler.
Şimdi ben burada birkaç soru sormak istiyorum;
Ben büyükşehirde yaşamaktayım, Tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım yoksa mahkemeye mi?
Mahkemeye başvursam 400-500 ₺ ücret mi ödeyeceğim?
Hangi yolu izlemeliyim?
Ürünü faturasıyla servise verip tamir yoluna gidip, bunu da delil olarak kullanabilir miyim?
Yada ben bu başvuruyu yılbaşından sonra yapsam geçen süre aleyhime mi olur?
Cevap: Kliksa.com dan Garanti belgem bir türlü gelmedi.
Öncelikle bunu her mecrada paylaşın ki, insanlar bahsettiğiniz şirketten bir şey satın almasınlar.