Bimeks Teknik Servis Şikayeti
Selamlar Hukuk Fakültesi öğrencisiyim ve bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.02-10-2013 tarihinde bilgisayarımdaki sorunlardan dolayı ürünü almış olduğum Bimeks mağazasına ürünü teknik servise gönderilmek üzere bıraktım.Garanti Sözleşmesi'nde de yazıldığı üzere ürünün bana dönüş süresi azami 20 iş günüdür.Bu süre geçtikten sonra ürünümün hazır olduğu konusunda gelen sms ile Bimeks'e gittim.Ürünü gördügümde ürünün ana parçalarından olan Harddisk'inin servis tarafından çıkarıldığı ve yerine takılmadan ayıplı olarak geri gönderildiğini farkettim ve ürünü teslim almadım.Harddiskinin takılarak geri gelmesini talep ettim.Daha sonra 2.kez gelen sms ile tekrar ürünümü almaya gittiğimde bu kez bilgilerimin yedeklenmediğini bu nedenle de format atılmadan ürünümün geldiği söylendi yetkili mağaza tarafından.Ürünümü teslim almayı yine istemedim çünkü ürünü ilk teslim edişimde yazdığım talepler yerine getirilmeden ürünü bana vermeye çalıştılar bu kez.Taleplerimin yerine getirilmesini isteyerek teknik servise tekrar gitmesini istedim.Son olarak bugün gelen telefonda ise ürünümdeki bakımlar ve hizmetler dolayısıyla benden ücret talep edildi.Tarih ise 29-11-2013.Söz konusu şirket ilk seferde ürünü bana hem taahhüt ettikleri günü geçmiş olarak hem de ayıplı olarak teslim etmeye çalışmış,ikinci seferde ise taleplerimi yerine getirmeyerek teslim etmeye çalışmıştır.Hem sözleşmeden hem kanundan doğan haklarımı yok saymıştır ancak son seferde sözleşmeyi ileri sürerek benden ücret talep etmiştir.Ben de sizlerden bu haksızlığa karşı yardım istemekteyim.Ürünümün fatura değeri 1440tldir,talep edilen ücret ise Mahkemeye başvuru kanuni sınırından düşüktür.Bu durumda hangi bedeli baz alarak hangi merciiye başvurmam uygundur.Çabuk olarak hangi yol ile ve hangi neticei talep ile pratik bir sonuç alabilirim.Görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim