İhaleye fesat karıştırma suçu
Şikayetçi oldum dava açıldı...Bundan sonra ne yapabilirim?
İcra ihalesinde araç ihalesine girecektim.
İcra dairesi aracı adamın evine ya da tanıdığının evine yediemin olarak teslim etmiş.
Aracı görmeye çalıştığım zaman adam izin vermedi.İhaleye giremezsin diyerek beni tehdit etti.Burada herkesin birbirini tandığıını aracın kendilerinin olduğunu ve kimseye ihaleye sokmayacağını söyledi.
Ben farklı ilde olduğum için o aracı görmek için 240 km uzun bir yoldan geldim...Yaklaşık 200 tl yi geçkin bir masrafım oldu.
Beni aracı ilk görmeye çalışırken minibüscü ye söyledim.O beni muhtara yönlendirdi muhtarda beni aracın olduğu yere yönlendirdi.
Ayrıca bu durumdan icra müdiresi hanım efendiyi de bilgilendirmiştim...O da ancak teklif verirsem ihaleyi fesh edebilieceğini söyledi.Ya da oraya gelip teklif vermemi söyledi...Ama oraya gelsem o aracı almaya çalıştığım zaman adam yine beni engellemeye çalışacaktı...Ben tekliflerimi esatis uyap adresinden veriyorum. ya da zor bela aracı almaya çalışsam aracın parçalarını sökebilirdi.
Bu olayları savcılığa dilekçe verdim anlattım.Dava açıldı..Tanık sanırım Mahalle muhtarı.
Sonuç olarak ortada bir suç varki ve kovuşturmaya değer bir suç oluştu ki dava açılıyor.yoksa takipsizlik gelirdi.
Davanın delil yetersizliğinden düşmesini istemiyorum.Dava delil yetersizliğinden düşer mi?
Arac açılış fiyatına satıldı ki sanırım o kişiler aldı ki dava açıldı...
Ayrıca aracın ihalesini iptal edilmesini de istiyorum bunun için ne yapılabilir?
ve dava düşme ihtimali nedir? kişi 5 yıldan 12 yıla kadar yargılanacak.İhaleye fesat karıştırmaktan dava açıldı