Elektrik kesintisinden dolayı buzdolabı bozuldu
Merhaba,
Geçen hafta buzdolabım bozuldu. Buzdolabını yeni aldığım için(haziran ayında) doğal olarak servis çağırdım. Bana bugünlerde elektrik kesintisi olup olmadığını sordular. Çünkü parça yüksek voltajtan kaynaklanan sebepten dolayı yanmış. 135 lira ödedim. Bu parayı gidip bağlı bulunduğunuz elektrik idaresine dilekçe vererek alabilirsiniz dediler. Elimde rapor var fatura var. Benim şimdi ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olmanızı rica ederim.
Cevap: Elektrik kesintisinden dolayı buzdolabı bozuldu
Merhabalar,isterseniz servisin dediğini ilk önce gerçekleştirin sonra hiyerarşik sırayı takip edip ilgili makamlara bildirebilirsiniz.Tüketici hakları derneği,BİMER,Buzdolabının firmasının çağrı merkezi ve benzeri yerler.ama ilk önce özel sektörden bir paranızı isteyin sonra eğer onlardan red yanıtını alırsanız devlet kurumlarına başvurabilirsiniz.Unutmayın aldığınız her red yanıtını yazılı olarakta isteyin daha sonra çok işinize yarıyor.Geçmiş olsun
Cevap: Elektrik kesintisinden dolayı buzdolabı bozuldu
Elektrik kesintisine bağlı arızaya dair rapor var ise Elektrik dağıtım firmasına başvurun. Red cevabı alırsanız. Bu yazı ve raporla birlikte Tshh ne başvurabilirsiniz.