Trafik Kazası(Mağdur) Fikir Danışmak İstiyorum
Değerli arkadaşlar herkese selam;
19 EKİM 2013 günü memleketime gittim dönerken bir kaza geçirdik. Annem park etmiş araç asında kaldırıma çıktığı anda hızlı gelen motosiklet çarparak havada 2 takla atarak kaldırıma belin üstüne düşmüş ve şahıs belin üstüne düştüğünü görünce kaçmıştır. Olay bandırma karakoluna şikâyetçi olduk(ayrıca motorun arandığı da ortaya çıktı sebep söylenmedi) ( bizden öncede kaçan şahsı tanıyan kişi gelip ifade vermiş )bugün (26.KASIM.2013) İstanbul’da(ikametgâh İstanbul olduğu için) kati rapor için rapor çıktı adliyede omurilik kemiğinde kırık tespit edilmiş riskli olduğu söylenmiş ama daha detaylı yazı bekleniyor. Bu durum için maddi ve manevi tazminat açmak istiyoruz bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız çok memnun olurum
1-Dava açmak için bu raporların hepsini beklemeli miyim yoksa geldikten sonramı açmam daha doğru olur.
2-Tazminat için rakam verebiliyor muyum yoksa otomatik mi belirleniyor istenebileceği kadar belirlenebiliyor mu?
3-Bunun için avukat şart biliyorum ama baro avukatı mı önerirsiniz yoksa kendim mi tutmam daha iyi olur (maddi konuda sıkıntım var büyük paralar çıkarsa karşılayamam)
Cevap: Trafik Kazası(Mağdur) Fikir Danışmak İstiyorum
yanlış anlamadıysam anneniz yayaydı ve ona motor çarptı, yani takla atarak kaldırıma çarpan annenizdi, kaçan motosiklet sürücüsü. eğer böyleyse;
1-Rapor sonuçlarını beklemeden de dava açabilirsiniz.
2-Motorun trafik sigortasını yapan şirketten ve sahibinden maddi tazminat talep edilebilir, manevi tazminatı sigorta şirketinden değil motoru kullanandan isteyeceksiniz. maddi tazminat için kesin bir bedel belirtmenize gerek yok, kısmi dava açıp, bilirkişi raporuna göre ıslah edersiniz. ama manevi tazminat için kesin bir tazminat tutarı gösterilmeli.
3-Davayı kendiniz de açabilirsiniz, bir avukatla anlaşmak zorunda değilsiniz, ama anlaşmanız sizin lehinize olur. Gerekli şartları taşıyorsanız barodan da adli yardım talebinde bulunabilirsiniz, bu durumda baro size avukat atayacaktır, vekalet ücreti ödemek zorunda kalmazsınız.
Alıntı:
de jure rumuzlu üyeden alıntı
yanlış anlamadıysam anneniz yayaydı ve ona motor çarptı, yani takla atarak kaldırıma çarpan annenizdi, kaçan motosiklet sürücüsü. eğer böyleyse;
1-Rapor sonuçlarını beklemeden de dava açabilirsiniz.
2-Motorun trafik sigortasını yapan şirketten ve sahibinden maddi tazminat talep edilebilir, manevi tazminatı sigorta şirketinden değil motoru kullanandan isteyeceksiniz. maddi tazminat için kesin bir bedel belirtmenize gerek yok, kısmi dava açıp, bilirkişi raporuna göre ıslah edersiniz. ama manevi tazminat için kesin bir tazminat tutarı gösterilmeli.
3-Davayı kendiniz de açabilirsiniz, bir avukatla anlaşmak zorunda değilsiniz, ama anlaşmanız sizin lehinize olur. Gerekli şartları taşıyorsanız barodan da adli yardım talebinde bulunabilirsiniz, bu durumda baro size avukat atayacaktır, vekalet ücreti ödemek zorunda kalmazsınız.
Aynen oyle kaldirim uzerinde carpti motorda ordan gidiyomus zaten baro kamu davasi acilmadan avukat veremeyiz dedi aradim bunu aramadan once yazmistim.Tesekkur ederim bilginiz icin
benim de buna benzer bi sorum olacak size,
nışanlım minübüsten inerken bu son durak oluyor arkadan gelen bi minübüs çarpıyor ve sol bacağını diz kapağından bileğine kadar eziyor aşırı derece doku kaybı var. şimdi biz ilk başta hastamızı düşünerek tedavisi yaptırmak istedik dava açmadık ve karşı taraf da hastane masraflarını ödeyeceğini söylediler yardımcı olacaklardı hertürlü. çok şükür biz ameliatımız yaptırdık masraflarını almaya gelince ise yan çizdiler hemen para yk falan dediler masrafların yarısını ödediler. şimdi biz dava açmadık ama kamu davaı sürüyor ve ilk davas şubat ayında bu davada biz şikayetimizi bildirsek ve tazmina ttalebinde bulunsak olurmu yoksa bizim ayrı olarak bi tazminat davası mı açmamız gerekiyor bu konu hjakkında yardımlarınızı bkliyorum çok teşekkür ederim şimdiden.
Taksirle yaralama suçları şikayete ve uzlaşmaya tabi. Duruşmada hakim zararınız var mı diye sorar sormasada söyleyin. Şikayetçimisiniz uzlaşmak istiyormusunuz diye sorar siz de zararınızı söylersiniz zararı giderdikleri takdirde uzlaşabileceğinizi ve şikayettende vazgeçebileceğinizi söylersiniz. Karşı taraf karşılamam derse uzlaşmayın şikayetçi olun. Kamu davasına katılın. Sonra hukuk mahkemesinde dava açarsınız.