Kuru temizlemede zarar gören ürün
Merhaba. Kuru temizlemeye verdiğim deri montu aldığımda yer yer renk kaybı yaşandığını ve giyilemez halde olduğunu gördüm. Ücreti ödeyip üretici firmaya gönderdim ve ürünün üretim hatasından dolayı bu hale gelmediği söylendi. Kuru temizleme şirketinden yazılı rapor aldım. Raporda 'yapılan kuru temizleme sonrasında üründe kısmi renk açılması gözlemlenmiştir' yazıyor. Bu yazıyı üretici firmaya vermem için hazırlamışlardı fakat üretici firma sorumluluk kabul etmiyor. Rapor, benim ürünü onlara verdiğimde sorunsuz olduğunun ispatıdır zannediyorum. Bu raporla birlikte ödeme yaptığıma dair fişi de saklamaktayım.
Montun değeri ilçe hakem heyetinin sorumluluk alanında(650TL) fakat ben ayıplı hizmetten dolayı hem ürünün ücretini tahsil etmek istemekteyim, hem de kuru temizleme şirketi beni uğraştırdığı için montun benim için manevi değeri olduğunu belirterek ve geri dönüşü mümkün olmayan bu işlemden dolayı manevi tazminat talep edeceğim. Manevi tazminatla birlikte uyuşmazlık bedeli ilçe hakem heyetinin sorumluluk alanından çıkmaktadır.
Benim sorum şu: ayıplı hizmetten dolayı manevi tazminat davası açma hakkım var mıdır? Varsa türk hukuk sistemindeki işleyiş göz önünde bulundurulduğunda sonuç alma olasılığım nedir? Ürünün bedeli dikkate alarak ilçe hakem heyetinde mi dava açmalıyım yoksa manevi tazminatla birlikte ilçe hakem heyetinin sorumluluk alanından çıktığı için Tüketici Mahkemesi'nde(Bursa) mi dava açmalıyım?
Cevap ve yönlendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Ve bu durumda üretici firmayı mı dava etmeliyim yoksa kuru temizleme şirketini mi yoksa ikisini birden mi?
Cevap: Kuru temizlemede zarar gören ürün
Kuru temizleme firmasının raporu ve faturalarınız ile hakem heyetine başvurun, husumetide üretici firma gösterin. Hakem heyeti bilirkişinin raporuna göre karar verir. Bilirkişi üretici firmayı hatalı görmez ve kuru temizlemedan kaynaklı hata olduğunu belirtirse,Kuru temizleme firmasını hakem heyetine şikayet edersiniz. Lehinize karar verilir ise, O firmadan manevi tazminat almak için hukuk mahmekesinde dava açmanız gerektiğini düşünüyorum.
Ama manevi tazminat alabilirmisiniz? bilemem.
Cevap: Kuru temizlemede zarar gören ürün
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ürüne aşikar bir şekilde kuru temizleme yapılmamış. Çamaşır makinesine atılmışgibi bir hali var. Ben davalı olarak kuru temizleme şirketini yazsam hata mi etmiş olurum?