Çekişmeli davada anlaşmak mı ? yeni anlaşmalı dava açmak mı?
merhabalar,
Biz geçen yıl Aralık ayında evlendik ve anlaşamadığımız için Nisan ayında boşanma kararı aldık. Haziran ayında eşim İstanbul Adliyesi'nden dava açtı. Fakat 1 yıl dolmadığından çekişmeli dava açılmak durumunda kalındı ve hala duruşma günümüz verilmiş değil. UYAP'dan baktığımda ön incelemede diyor. Emsal davalarda gördüğüm kadarıyla muhtemelen en iyi ihtimal Şubat gözüküyor...
Sorum şu ki,,
-Aralık ayında bir yıl dolacağından anlaştığımıza dair hakime dilekçe sunsak davayı daha öne alıp tek celsede boşanabilir miyiz? (dava açıldığında bir yıl dolmadığından sorun teşkil eder mi?)
-Veyahut bu davayı takipsiz bırakıp Aralık'ta yeni anlaşmalı boşanma davası açsak mı daha hızlı sonuç alırız?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Cevap: Çekişmeli davada anlaşmak mı ? yeni anlaşmalı dava açmak mı?
Galiba sorum fazla entrika içermediği için kimsenin ilgisini çekmedi...
:DD süpper bir sitem şekli hani kimse cevap vermek zorunda değil ama siteye girilemiyordu teknik bakım ve geliştirme çalışmasından dolayı.
Bana sorarsanız birinci şıkkı tercih etseniz daha iyi olur.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
:DD süpper bir sitem şekli hani kimse cevap vermek zorunda değil ama siteye girilemiyordu teknik bakım ve geliştirme çalışmasından dolayı.
Bana sorarsanız birinci şıkkı tercih etseniz daha iyi olur.
Cevabınız için teşekkürler Engin Bey..
Haklsınız bu yüzden ufak bi sitemdi benimkisi zaten kusuruma bakmayın . :)
Amacım davanın uzamaması ve bir an önce boşanıp kendi soyadımı almak.Resmi işlemlerde ,hastanede vs. çok stres oluyorum zira .
Birinci şıkta hakimin takdiri oluyor diye uzama riski var mıdır acaba dedim.. Eğer o şekilde de çabuklaşırsa problem olmaz tabi... Kafam karışık hasılı kelam..