Kardeşimin borcundan dolayı bana haciz gelir mi?
Merhaba. Bugun itibari ile kardesimin degisik bankalara toplamdan 40 bin tl borcu var. Su an benim evimde oturuyor ve ikametgahi benim adresime kayitli. Ama daha hic bi bankadan avukatlik olmamis. 3 ay sonrada askere gidecek. Ileriye donuk bana herhangi bir zarari dokunmamasi icin ne yapabilirim. Tebligat in bile adresime gelmesini istemiyorum. Simdiden tsk ederim. Saygilar
Cevap: Kardeşimin borcundan dolayı bana haciz gelirmi?
Aynı evde ikamet ettiğiniz kardeşinizden dolayı evinize haciz gelebilir. Bunun üzerine istihkak iddiasında bulunup, eşyaların size ait olduğunu ispat etme külfetine girersiniz. Muhtarlık kayıtlarında kardeşiniz görünüyorsa tebligat da gelir.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Aynı evde ikamet ettiğiniz kardeşinizden dolayı evinize haciz gelebilir. Bunun üzerine istihkak iddiasında bulunup, eşyaların size ait olduğunu ispat etme külfetine girersiniz. Muhtarlık kayıtlarında kardeşiniz görünüyorsa tebligat da gelir.
Henuz yasal islem baslatilmamis. Yeni cünkü ,daha yeni son ödeme tarihi gecmis. Muhtarliktan kaydini aldirsak ilerki zamanlarda herhalde beni baglayan bişey olmaz diye düsünüyorum ama yine nolur acaba?
Kardeşinizin borçlarından ötürü alacaklılara karşı bir kefalet ilişkisi içerisine girmediyseniz eğer ;
1- Tescilli malvarlıklarınız için ( taşınmaz ve araçlar) herhangi bir takip söz konusu olmaz.
2-Eğer ki banka bilgilerinde veya mernis adresinde kardeşinizin ikamet adresi sizin ev olarak gözüküyorsa , evinizde bulunan menkul mallar için ( televizyon, bilgisayar, mobilya vs ) haciz işlemi başlatılabilir fakat haciz işlemlerini de malların kendinize ait olduğunu bildirerek durdurabilir yahut iptal edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
"bildirerek" mi "ispatlayarak" mı?
Örneğin 20 sene evvel satın alınmış olsa bile bir çamaşır makinesi için fatura göstermek gerek diye anlamıştım daha evvelki okuduklarımdan.
Hangisi doğru?