Posta dağıtıcısının Mernisle ilgili sorusu
Merhaba öncelikle iyi forumlar, ben Ptt de tebligat dağıtıcısı olarak görev yapmaktayım.
Sorum; mahkeme evraklarında içinde bulunduğumuz durum dolayısı ile (burada paylaşmayı hoş bulmuyorum) duruşma tarihi geçmiş ve üzerinde mernis şerhi düşülmüş evraklarla sık sık karşılaşmaktayız.
Bu tebligatları evrakın durumunu belirtip, mernise göre tebliğ mi etmeliyiz ? Aksi olarak duruşma gününün geçtiğini belirterek iade mi yapmamız gerekir, bu sorunun net cevabının aciliyeti benim için sonderece önemli ilgileriniz için şimdiden teşekkürler . . .
Cevap: Posta dağıtıcısının Mernisle ilgili sorusu
İlgi ve bilgi sahibi insanlar yok, boş forum ,konu kilit ,üyelik silinebilir !!!!
Bana bak postacı, hepimizin işi gücü var. Müsait olduğumuzda kendi zaman ve emeğimizden fedakarlık ederek yanıt verebiliyoruz. İlgi de bilgi de sende varsa zaten bu soruyu sormazdın.
Ben yine de benzer soruları olanlar için, hukuk adına, insanlık adına cevap vereyim: Posta memuru, duruşma günü geçse de tebligatı yapmak zorundadır. Bu konuda takdir hakkı ve yetkisi yoktur. Mahkeme zaten tebligat tarihine göre yeni duruşma günü tebiğ eder. Eğer tebligatı duruşma tarihi geçti diye iade ederseniz, hakkınızda soruşturma açılabilir.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Bana bak postacı, hepimizin işi gücü var. Müsait olduğumuzda kendi zaman ve emeğimizden fedakarlık ederek yanıt verebiliyoruz. İlgi de bilgi de sende varsa zaten bu soruyu sormazdın.
Ben yine de benzer soruları olanlar için, hukuk adına, insanlık adına cevap vereyim: Posta memuru, duruşma günü geçse de tebligatı yapmak zorundadır. Bu konuda takdir hakkı ve yetkisi yoktur. Mahkeme zaten tebligat tarihine göre yeni duruşma günü tebiğ eder. Eğer tebligatı duruşma tarihi geçti diye iade ederseniz, hakkınızda soruşturma açılabilir.
İlgin için teşekkürler. Nerdesin göremiyorum, tabiki bakamıyorum :D
Duruşma tarihi geçtikten sonra duruşma gününün tebliğ edilmesinin bir anlamı yoktur. Ancak bazen mahkemelerin ara kararları tebliğ evrakında bulunabiliyor o evraklar açısından duruşma tarihi önem arz etmemesine rağmen uyaptan tebliğ mazbatası alınırken d.günü de yazılı çıkıyor. Buna aldanmayın. İçinde ne tür evrak olduğu yönünde kanaat edinemezseniz o zaman muhakkak d.günü geçsede tebliğ işlemini tamamlayın.
TK 21/2. maddeye göre yani mernis adreslerine yapılan tebliğ mazbatasına muhakkak 2 nolu haber kağıdının yapıştırıldiği yazmalıdır. O yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim edilmelidir ve mazbatanın üstünde muhakkak kime teslim edildiği ad soyad ve görevi belirtilmelidir. İmzalattırılmalıdır.
Bu iki hususa dikkat edilmediğinde tebliğ geçersiz olmaktadır.