Geçmişe dönük sigorta ödemesi
Merhabalar
Öncelikle umarım konuyu doğru başlıkla açmışımdır.
Benim sorunum şu şekilde
15 ocak 2007 tarihinde başladığım ve halen devam etmekte olduğum işyerim de sigortam 2007 mayıs ayında başlatılmış olup asgari ücretten gösterilmiştir. Hiç bir zaman asgari ücret almama rağmen halen asgari ücretten gösterilmektedir. Aldığım ücret 3500 tl civarındadır. Firmada en eski olduğum için diğer çalışanlarınkiyle birlikte( 2 kişi ) maaşlar tam olarak her ay benim hesabıma yatar ve diğer iki kişiye maaşlarını ben veririm. Çalıştığım süre içerisinde hiç maaş bodrosu imzalamadım hatta görmedim ( sanırım muhasebeci bizim yerimize imzalıyor ). Burdaki sorun Patronumuz bize şu anki tarih ( kasım 2013 ) itibari ile içerisinde geçmişe dair hiç bir hak ve alacağım yoktur şeklinde bir sözleşme imzalatmak istiyor. Bu konuda ne yapabilirim ? Mahkeme açarsam bana kazancı ne olur ? Banka hesabıma yatırılan para delil olarak kullanılımı kullanılırsa bankadan 6 yıllık hesap dökümünü istemem mümkün olur mu ? Birde Bodrolardaki imzaların benim olmadığına dair ayrı bir dava açmam gerekir mi ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Geçmişe dönük sigorta ödemesi
Davayı açıp ne talep etmek istiyorsunuz? Eksik sigorta günlerinizin tamamlanması için dava açacaksanız banka kayıtlarınız delil olur. Bordrolarda imzayı başkası atmışsa evet imza karşılaştırması istenebilirki bu bir suçtur. O yüzden dava aşamasında bordroları sunmayabilirler. Fakat sizin bu girişiminiz sizi işinizden edebilir.
Cevap: Geçmişe dönük sigorta ödemesi
Merhabalar!
Sorunum benzer yardımcı olursanız sevinirim.1999-2000 yıllarında ücretli öğretmen olarak çalıştım halen 657 e tabi öğretmenim.O okul idaresi dilekçeme cevaben bunu yazılı olarak kabul etmiş fakat sigortada bunun bir kaydı yok.Amacım yaklaşık bir yıllık kıdemimi ekletmek( hizmet puanı, emeklilik süresinin kısalması, sigorta pirimimin yatırılması) bunun için sıralı şekilde neler yapmalıyım, tesekkür ederim