Bu Faiz sizce doğrumu hesaplanmış ?
Arkadaşlar merhabalar,
borçlu olduğum 2012 yılında açılan bir icra dosyam mevcut, evime icra geldi ve taahhüt yaparak icrayı durdurdum ,düzenli şekilde ödemelerimi avukata yapıyorum,ama aşağıda belirttiğim tutar bana biraz abartı geldi, sizce bu faiz ve hesaplama doğrumu.doğru değilse nasıl bir yol izlemem gerekmektedir.yardımlarınızı rica ediyorum.
dosya no: 12-201xx
haciz tarihi :03/2013
asıl borç :2122 tl
haciz esnasındaki borç:3875 tl
Haciz memurunun doldurduğu kağıtta ise şunlar yazıyor.
asıl alacak 2122 tl ,cezai şart 636 tl ,işlemiş faiz 633 tl , xxx gider 37 tl,xxx harc 407 tl,tahsil harcı 268 tl,sonraki faiz 505 tl icra gideri 127 tl,bu günki haciz masrafı 136 tl,olmak üzere toplam 4874 tl
toplam taksit sayısı 14 ay
(xxx yazan yerler kağıtta okunamıyor)
Arkadaşlar ortalama %150 fazla para ödeme gibi bir durum çıktı ortaya ,lütfen bu konuda bana bilgilendirme açısından yardımcı olursanız memnun olurum.
Cevap: Bu Faiz sizce doğrumu hesaplanmış ?
İcra dairesine gidip dosya borcu hesabının doğruluğunun müdür yardımcılarından teyidini almanızı öneririm bana biraz şişkin geldi ama ne borcu olduğunu sözleşme varsa ne akdettiğinizi bilmiyorum.
Cevap: Bu Faiz sizce doğrumu hesaplanmış ?
engin bey vakit ayırıp yanıt yazdığınız için teşekkür ederim. banada abartılmış gibi geldi .sizin tavsiyenizle dosyanın bulunduğu icra dairesine gidip yetkili birisini bulup tekrar hesaplanmasını talep edeceğim...