İcra - haciz ve yaptırımlar - sorular ve cevaplar
1-) evli çift; koca borçlu ve icralık. Karısı işyeri sahibi, evi var, arabası var. ikametgahları farklı ama resmi evliler.
Bu durumda kocanın borcundan dolayı, karısına her hangi bir yaptırım yapılır mı ? Mal rejimi anlaşması yapılırsa , olası yaptırımlara engel olunabilir mi ? yoksa gerek yok mudur ?
2-) borçlunun eski ikametgahına haciz yapılır mı ?
3-) Borçluya bankalardan icra ve haciz gelmiş ama firma sahibi. Bu durumda SGK ödemelerini yapabilir mi ?( ptt yoluyla veya nakden ) ( bağkur ve ssk ). Bu ödemelere devam ettiğini farz edelim. 10 sene- 15 sene sonra bağkurdan emekli olduğu zaman, emekli maaşına haciz gelir mi borçlunun ?
Ticari faaliyetlerine engelmidir icralık olması ? belki sadece banka hesabı kullanamaz.
saygılar
Nedim
Cevap: İcra - haciz ve yaptırımlar - sorular ve cevaplar
Sayın ilgili,
Bilgi rica ederim lütfen
saygılar
Affınıza sığınarak..son kez güncelliyorum konuyu.
Bilgi rica ederim.
saygılar
1-Hayır, evet
2-Evet
3-Evet, hayır, hayır.
Sayın Oğuz teşekkür ederim
saygılar...
Engin bey merhaba
agri ilinde memurum. isbankasindan kullandıgim kredi kartimin 11.000 tl lik borcunu 24 ay uzeri yapilandirdim.
ancak 3 aydir ödeyemediğimden banka beni sürekli genel merkezden aradi ama cevap vermedim. Telefonda taahhüt
filan alirlar diye duşundum. Bana muaccel ihtarname geldi.
Baska bankaya da kredi taksitimi odedigimden zor durumdayim.
Bu borcumu ödeyip kapatmak istiyorum ama nasil olacak bilmiyorum. O sebeple
1-beni icraya verirlerse bu borç kac tl ye cikar
2-icraya sadece maasim vardir ordan kesin desem olurmu
Lütfen bana acil yardimci olun. icralik durum ilk defa basima gelme ihtimalindedir.
Telefonla taahhüt alınmaz yazılı imzalı olmalıdır ve icra müdürünün önünde yapılmalıdır keşke baksaydınız o telefonlara neyse borcunuzun ne kadar artacağını hesaplayabilmemiz mümkün değildir bunun için dosyanızın önümüzde olması gerekir ama illaki yükseleceğini siz de biliyorsunuzdur. Banka avukatları vasıtasıyla icra işlemlerini yürütür onlar da hem maaşınıza hem neyiniz var yok hepsine haciz koymak isteyeceklerdir dolayısıyla onlarla görüşmeniz yararlı olur.