Cevap: Mağdur babalara duyuru....!!
Genç bir üye yazmıştı hatırladığım kadarıyla;
Kız arkadaşım ile tartıştık o gün avukat olan ablasının yanında kalacaktı bende ablasının evinin önünde kız arkadaşım çıkarda konuşuruz diye bir kaç saat bekledim. Avukat abla kendisine yaklaşma yasağı koydurtmuş. Kadına şiiidet yasası çerçevesinde. üye soruyor şimdi ben kadına şiddetmi uygulamış oldum.
Başka bir erkek üye ; Bir şahıs tarafından darp edildim. Burnum kırıldı, Ölümle tehdit edildim, Can ve mal güvenliğim kalmadı diye savcılıktan koruma istedim. Beni karakoldan çağırıp bir belge imzalattılar. Tam hatırlamıyorum ama ; Tehlike anında Şu telefonları arayın vs gibi bir yazıydı.
Kadını korumak için evler var, ama erkekleri korumak için ev görmedim ben.
Malesef Gerçekten ezilen ve mağdur olan kadınları korumak isterken erkekleri bu kanunları kullanarak maymun eden kadınlarada açık kapı bırakılıyor.
Yukarıdaki kadınla erkek arasındaki farkı gösteren bir tespit.
Benim çevremdende gördüğüm ;
En büyük problem çocukların İcra kanalı ile görülmesi. hatta babaya karşı çocuğu dolduran anne ve çocuğun direnmesi neticesinde çocuğu icra ile bile alamamak.
İcra tutanaklarında belirtilmesine rağmen anneye yaptırım uygulanmaması,
Ama açlıktan nefesi kokan babaya nafakayı ödeyememesinden dolayı hapis cezası uygulanması, yada nafakaya hükmedilmesi,
Daha aklıma gelirse yazarım.
Arkadaşlar, yaşanan bu mağduriyeti somut bir şekilde kamera önünde anlatacak arkadaşlar buna ulaşsın lütfen.. Ancak, haber yaparak bir nebze olsun sesimizi duyurabiliriz...
Çoğunlukla nafaka artırım taleplerinin ihtiyacın ötesinde boşandığı eşten intikam almak için açıldığı gerçeğini göz ardı etmemek gerekir. Buna bağlantılı olarak nafaka yükümlüsünün evinde çıkan huzursuzluklar geçim sıkıntısı strese bağlı işteki verimsizlik, toplum ilişkilerinin düzensizliği ile bunalım sonucunda son zamanlardaki şiddet ve basına yansıyan konular vurdumduymazlığın birer göstergesi değimlidir sizce? O zaman diyorum ki çalışabilecek genç yaştaki bir insanının birden fazla yoksulluk nafakasının artırılmasını talep etmesi daha belirgin ifade etmek gerekirse nafaka alacaklısının avukat tutacak güce sahip olduğu halde “yoksulluk nafakası” talebiyle mahkemeye müracaat etmesi ne derece doğrudur.
Çocuğun babayla olan ilişkisinin kesilmesi veya kesilmeye çalışılması çocuğa verilebilecek en büyük zarardır. Çocuk için baba ilk aşkıdır ve bundan mahrum etmek ilerde önlenmesi güç hatta imkânsız psikolojik rahatsızlıklara yol açtığı uzmanlarca vurgulanmaktadır. Bunun yanı sıra 9-10 yaşındaki bir çocuğun mahkemeye çağrılarak fikir alınması o yaştaki bir çocuğun mahkemeyle tanıştırılması çocuğun yüreğinde anlam veremediği bir kargaşaya çekilmesine zemin hazırlamayı nasıl bir insan haklarına bağlanabildiğini daha açık bir ifade ile babanın öz çocuğunu parayla görmeye çalışması yasanın açıklarla dolu olduğunu insanlar tarafından kendi doğrultularında kullanıldığının göstergesi değimlidir.. MK. nun 2.maddesine aykırı bir davranış olduğunu kabul etmemek mümkün mü? MADDE 2.-( Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.) Yasa maddesi görünüşte nafaka yükümlüsüne bazı şartların varlığı halinde bu mükellefiyetten kurtulma şansı veriyor görünmekte ise de aslında bu pek mümkün değildir. Özellikle nafaka yükümlüsü bordro karşılığı çalışan sabit gelirli kimse ise neredeyse bundan kaçınma ihtimali bulunmamaktadır.Diğer taraftan sabit geliri olmayan nafaka yükümlüsünden ise nafaka hemen hemen hiç alınamıyor..Burada kadın korunamıyor?Oysa kadından sorumlu bakanlık kurduk ya!! Hani insan hakları hani eşitlik ilkesi! Bunun yanında nafaka yükümlüsü nafaka ödememek için sabit gelirden vazgeçiyor diğer deyişle sigorta dışı çalışıyor birde yeşil kart adlımı ki rahatlıkla alabiliyor hal böyle olduğunda bundan devletin ilgili kademeleri de zarar görüyor. Kaldı ki boşanan eşin boşandığı eski eşini takip etmesi, onun gelir getiren bir işte çalışıp çalışmadığını, başkası ile nikâhsız yaşayıp yaşamadığını ayrı yerlerde yaşıyorlarsa bilmesi mümkün değildir.