Boşanma davasında yalan ve iftira
Mrb hocalarım kısa birkaç soru sorup bilgi ve fikirlerinizi almak istiyorum. Eski eşim ile boşanma davamızsa eşim hakkımda yalan ve ağır iftiralarda bulundu ve bir tane akrabasının yalancı şahitliğinden 20000 lira tazminat cezası aldım. Hakim yalancı şahitin beyanına göre tazminat hükmetti. Eşimin hakkımdaki yalan ve iftiralarından dolayı 2,5 senedir psikolojik tedavi görüyorum. Hala da bu iftiraları hazmedemiyorum. Sizden yardım istediğim konu şu; boşanma davası ile ilgili eski eşime yalan ve iftiralarından dolayı hapis cezası veya tazminat davası açabilir miyim. Eski eşimin avukatı için savcılığa suç duyurusunda bulundum, adelet bakanlığından olumlu görülmedi. ikinci sorumsa şu; görevi kötüye kullanan avukat için hakkımı arayamacağım mı? bilgi ve yorumlarını paylaşan herkese şimdiden tşk. saygılarımla.
Cevap: Boşanma davasında yalan ve iftira
İftira için savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz lakin boşanma davasında ve mahkeme süresince ispat edemediğiniz şeyleri bu yeni davalarda nasıl ispat edeceksiniz, işte orası soru işareti.Zaten şu dakikaya kadar girdiğiniz hukuk girişimlerinden bir şey çıkmamış(davada iddialarınızı ispat edememeniz, tazminat ödemeniz, avukatı şikayet edip bir şey elde edememeniz vs.)Tazminat davasını kendiniz açabilirsiniz ancak masraflı davalardır.Hele iddialarınızı su götürmez şekilde ispat edemezseniz sizin için dahada sıkıntılı ve masraflı süreçler gelişebilir.Bilginize..
avukat için ankara idare mahkemesine başvuruda bulundum. yalan ve iftiraları söyleyen ben değilim dolayısıyla ispat etmesi gereken ben değilim diye düşünüyorum. bilirsiniz ki aile mahkemelerinin genelinde kadınların yanında olduklarından erkek haklıda olsa kadın lehine sonuç çıkıyor hele birde yalancı şahit çıkınca ortaya. avukat için savcılığa yetersiz evrakdan dolayı adelet bakanlığından olumsuz cevap aldım. üst kuruluşa gerekli evraklarla dilekçemi yolladım. açılmış davalarımı kaybettim diye bişey demedim. avukat arkadaşlar alınmasın, daha hesap yapmasını bilmeyen, ödediğim çocuğumun nafakasını tekrar almaya çalışan avukatı ve mahkemede yalan söyleyip ahlaksızca iftira atan kim olursa olsun hukuki haklarımı ararım.
Siz bu dakikadan sonra iftira iddiasıyla ortaya çıkıp tazminat ve ceza davalarının açılmasından bahsediyorsunuz.İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir.Karşı tarafın bahsettiğiniz suçları işlediğini ispatlamak zorunda olan sizsiniz.Hukuki haklarınızı dilediğiniz gibi arayabilirsiniz ancak biz cevabı size değil benzer durumda fikir edinmek isteyen herkese verdiğimiz için bunları söylemek zorundayız.Kolay gelsin.