Yapıkredi Bankası mülakat sonucuna dava açma
Mayıs ayında bireysel müşteri yönetmen yardımcılığı sınavını kazandım,mülakatta bölge mdürü hem satış hem operasyon bölümüne de uygun olduğumu ama operasyondan daha başarılı olacağımı söyledi istersem satış bölümüne geçiş yapabileceğimi de söyledi bu mülakatımı olumsuz yaptılar,yeni sınav sürecine dahil olmak istediğimde dahil olamayacağım söylendi aynı iş için ben şikayetçiyim bu durumdan dava açmak istiyorum mülakatta haksızlığa uğradım adli yardımdan avukat alıp dava açacağım,dava adı ne olmalı bi de bana ne yapmamı söylersiniz memnun olurum adli yardımdan avukat almayı biliyorum sadece dava için bilgi istiyorum
Cevap: Yapıkredi Bankası mülakat sonucuna dava açma
Yapı kredi bankası kamu kurumu değil o yüzden konu da dava da idare hukukuyla ilgili değildir. Genel mahkemelerde dava açılabilir ama mülakat sözlü değerlendirme niteliğinde olduğu için dava sonunda lehinize elde edebilecekleriniz hususunda ben çok ümitli değilim adli yardım alırsanız avukatınız size daha yol gösterici olacaktır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yapı kredi bankası kamu kurumu değil o yüzden konu da dava da idare hukukuyla ilgili değildir. Genel mahkemelerde dava açılabilir ama mülakat sözlü değerlendirme niteliğinde olduğu için dava sonunda lehinize elde edebilecekleriniz hususunda ben çok ümitli değilim adli yardım alırsanız avukatınız size daha yol gösterici olacaktır.
teşekkür ederim ama bana elenmem için neden sunamadılar ayrıca ben bu aşamaya kadar gelip elenmem saçma oldu,bir daha aynı sınava katılamayackmışım bununda prosedür olduğunu söylediler ben mağduriyet yaşıyorum o işe ben alınmadım arkadaşım alında bana da satışa uygun değilsin gibi cümle kurdu ik o arkadaşın satışa uygun olduğuna nasıl karar verebiliyorlar böyle bir mülakat olabilir mi?
Olamaz haklısınız naletliyorum hepsini :) içiniz rahatladı mı?
Özel bir kurum yaptığı mülakatta birlikte çalışacağı kişileri dilediği gibi seçebilir.Yarın siz bir işletme açsanız(restoran, muayenehane, cafe vs.) birlikte çalışacağınız kişileri mülakat benzeri görüşmelerle dilediğiniz gibi seçebilirsiniz.Kimse size beni niye seçmedin veya niye beni işe almadın almak zorundaydın diye dava açamayacağına göre sizinde mahkemeden bir şey çıkarabileceğinizi sanmıyorum.Genede araştırma yapmanızda bir sakınca yok tabi.Kolay gelsin..