Öğrenci olmayan çocuktan babaya nafaka davası
Merhaba,
27 yaşında yüksek lisans mezunuyum. Babam bebekken beni ve öğretmen olan annemi terkedip gitmiş. İlk defa 18 yaşında karşıma çıkabildi. Kendisine nafaka davası açmak istiyorum en azından tüm bebekliğim, çocukluğum ve gençliğimdeki genel masraflarım için, sonuçta bunları annem hasta olma pahasına tek başına yapmak zorunda değildi. Bebekliğimden şimdiye kadar tek bir kuruş nafaka ödememiş yani sanırım annem de istememiş. Ama illa bunun için öğrenci mi olmam gerek veya şu an AÖF öğrencisi olsam, ikinci üniversite olarak, kabul edilir mi?
Cevap: Öğrenci olmayan çocuktan babaya nafaka davası
Sizin durumunuzda olanlar için yardım nafakası konusu karışık bir durum. Babanızın yaşı sağlık durumu geliri, Sizin durumunuz hepsinin değerlendirilerek verilecek bir karar
Yardım Nafakası Davasının Koşulları Şunlardır:
1-Ergin (reşit) olan çocuk dava açarak yardım nafakası talep etmiş olmalıdır.
2-Ergin (reşit) olan çocuk yardım nafakası almadığı takdirde yoksulluğa düşecek olmalıdır.
Ergin olan çocuk eğitimine devam ediyorsa veya yüksek lisans yapıyorsa veya üniversite sınavına hazırlanıyorsa yardım nafakası isteyebilir. Mahkemece verilmiş yardım nafakası talep edilmesi halinde arttırılabilir.
Nafakaya hükmetmek için talep edenin yoksul olması, hiçbir malvarlığının bulunmaması gerekmektedir. Nafaka talep edenin iş bulma imkanı bulunmasına rağmen çalışmadığı tespit edilirse nafakaya hükmedilmeyebilir( Bencede hükmedilmemelidir)
Cevap: Öğrenci olmayan çocuktan babaya nafaka davası
Çok teşekkürler, bu durumda hesaplaşmamız öbür dünyada olacak, yani tüm sorularımı Allah'ın takdiri ile vefat ettiğimiz zaman kendisine orada soracağım :)