Akrabama borc verdim alamiyorum
Iyi Aksamlar,
Yaklasik üc sene evvel bir akrabama cok müsgül durumda oldugunu söyledigi icin borc para vermistim. O zamandan beri "en yakin zamanda ödeyecegim" diye ödemeyi geciktiriyor. Yakin bir zaman önce o tarihlerde karisina ve kizina birer yeni otomobil aldigini ögrendim. Ben yurt disinda yasiyorum.
Parayi banka yoluyla havale etmistim ve zannediyorum dekontlari elde edebilirim. Parayi verdigimi yakin akrabalari da biliyor ve gerekirse sahitlik yapacaklarini zannediyorum.
Parami almak icin internet yoluyla onun ikamet ettigi ilin savciligina basvurabilir miyim ve basvurum isleme alinir mi? Nelere dikkat etmem gerekir?
Beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum.
Cevap: Akrabama borc verdim alamiyorum
Birine verdiğiniz borç savcılığı ilgilendirmez. Konu hukuk mahkemelerinin konusudur. Alacak davası açmalısınız. Yurt dışında yaşıyorsanız Türkiyede bir avukatla anlaşırsanız sizin adınıza davayı açıp takip edebilir.
Savcılığa değil icra dairelerine müracaat etmelisiniz o da internet yolu ile olmaz burdan bir avukatla anlaşsanız iyi olur.
Sn Oğuz un Yolu daha doğru sanırım.
Sizinki de doğru icraya itiraz ederse hukuk mahkemelerinde dava açmak gerekecek nasılsa.
Bu arada yıldızları saça saça gidiyorsunuz hala :DD
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sizinki de doğru icraya itiraz ederse hukuk mahkemelerinde dava açmak gerekecek nasılsa.
Malesef. Bununla ilgili forum açtım, site büyüklerimize mesaj attım, yıldızlarım hala ortada, ama nasıl düzeltebileceği konusunda bir cevap çıkmadı. Bari adımı kral üye olarak değiştirseler :))
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yanit icin tesekkür ederim.
Yildizlari kim saciyor ve bu cümle ne anlama geliyor?
Yanıt verdiğim haşmetli kıralımız tabii ki :) cevap verdiği konu yıldızlanıyor neyse sizinle ilgili değil yani.
Merhaba,
Borc verdigim akrabam borcunu ödeyecegini vaat etmesine ragmen 2,5 senedir ödemiyor. Zaman asimina ugrayabilir mi?
Elimde bir FACEBOOK yazismasi haricinde kendisine verdigim 25.000,-- TL'nin 10.000,-- TL'sinin havale dekontu var ama, aciklamada borc oldugu yazilmiyor. Diger 15.000,-- TL'yi kizkardesi araciligi ile kendisine vermistim. Kiz kardesi bu konuda gerekirse ifade verir zannediyorum. Facebook yazismamizda verdigim borcu en yakin zamanda ödeyecegini yaziyor. Bu durumda mahkemede kazanma sansim ne kadar olabilir?
Borclunun bulundugu yerde bir avukatla konustum, böyle bir alacak davasinin bana ortalama 3000,-- TL'ye mal olacagini söylüyor. Davayi ben acabilir miyim, acabilirsem Türkiye'de bulundugum bir sehirde acabilir miyim yoksa, borclunun oldugu sehirde mi acmam lazim? Hangi mahkemeye müracaat etmem lazim?
Cok müsgül durumdayim. Aydinlatici bilgi verecek olanlara simdiden tesekkür ederim.