Ceza Yargılamasında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması
benim 1995 ylında hırzılık hırsızlık malını bilerek satın alma suclarından ceza aldım bu sucumun cezasını infaz ederek 2000 yılının 6 ayında tahliye oldum şimdi farklı bir suctan hakkımda dava açıldı hakkımda açılan dava 6 ay'dan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyorum kaçak eşya almaktan şimdi yargılandığım suca
Ceza Yargılamasında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması yasasından faydalanmama etki edermi etki eder ise ne şekilde bir ifade vererek bu yasaya hak kazana bilirim
Bilgileniz için Teşekkür ederim
Cevap: Ceza Yargılamasında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) ile sitede çok detaylı konular var. Örneğin: https://www.hukuki.net/showthread.php...ri-birakilmasi
verdiğiniz adresdeki konuları okudum benim konumumdaki yazışmalardan farklı olduğu için yeni konu açtım açılan konular bu kanun içeriği ama benim eski cezamın engell olup olmamaısı ve bu yasadan yararlanmak için ben yararlanmak istiyorum gibi bir ifade kullanacanmı öğrenmem amaçlı yazmış bulunmaktayım
Merhaba size bir sorum olucaktı yanıtlarsanız cok sevinirim ben 2006 yılında hırsızlık sucuna karıstım mahkeme bana 2009 yılında kamyon calmak sucundan 2 sene 4 ay dukkana gırmek sucundan 1 sene 2 ay ceza verdi yargıtaya gonderdım cezam 31.10.2013 tarıhınde onandı postalandı yazıyor bu cezayı bana ayrı ayrımı verdı yoksa bırlestırerekmı verdı paraya cevrılırmı yedı senedır suca karısmıyorum sıgortalı calısıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım
Hüküm kısmında paraya çevrilmesi ile igili yazı yoksa kesindir çevrilmez .Toplamda 42 Ay ceza almışsınız.Üçüncü yargı paketinden faydalanıldığında 16 Ay yatmanız gerekecek.