Cevap: Nafaka Artırım Davası
18 yaşında olduğunuz için İştirak nafakası kalkmış olacak. Siz eğitiminiz devam ettiği sürece 25 yaşına kadar yardım nafakası talebinde bulunacaksınız.
Nafakayı siz talep edeceksiniz, fakat mahkeme sizin masraflarınızı babanızın gelir durumunu değerlendirecek ve güya hakkaniyetli bir karar verecek.
Geçmiş dönemlere ait birikmiş nafakalar talep edilebilir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
18 yaşında olduğunuz için İştirak nafakası kalkmış olacak. Siz eğitiminiz devam ettiği sürece 25 yaşına kadar yardım nafakası talebinde bulunacaksınız.
Nafakayı siz talep edeceksiniz, fakat mahkeme sizin masraflarınızı babanızın gelir durumunu değerlendirecek ve güya hakkaniyetli bir karar verecek.
Geçmiş dönemlere ait birikmiş nafakalar talep edilebilir.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak,
Yardım nafakası talep edeceğim, şu an üniversite sınavlarına hazırlanıyorum okulum bittiği için dershaneye devam ediyorum, dershaneye gitmem eğitimim devam ettiğine kanıt olabilir mi ?
Evet dersaneye giderkende yardım nafakası talep edebilirsiniz. Nafaka talep tarihinden başlar Davalarda uzun sürer o nedenle bir an dava açmanızda fayda vardır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Evet dersaneye giderkende yardım nafakası talep edebilirsiniz. Nafaka talep tarihinden başlar Davalarda uzun sürer o nedenle bir an dava açmanızda fayda vardır.
- - - Updated - - -
Tekrar teşekkür ediyorum.
Uzun sürer derken ? Uzunu tanımlayabilir misiniz ? 1 ay ? 2 ay ? veya 1 sene ?
Net bir tarih söylemek zordur. Mahkemenin yoğunluğuna ve davanın gidişatına göre değişir. Mahekem 6 ay ile 1 yıl arası biten bir davayı normal bir sürede bitmiş diyebiliriz.