-
İdari para cezası
İsabuldan halka açık güvercin pazarında güvercin hastalıkları için ilaç aldım aldığım bu ilaçlar ülkemize kaçak yollardan geliyormuş aldığım ilaçların son kullanım tarihleri uzun süreli oluşundan dolayı fazla sayıda aldım aldığım bu ürünleri bulunduğum sehirde bana ait bir depoda bu depodada guvecinlerimin bir kısmı mevcutdur buda duruyor şikayet edildim kaçakcılık subesi polisleri arama kararı ile gelerek burada bulunan tüm ilaçları el koydular 15 gun sonra tarım il müdürlüğü tarafından bana para cezası geldi 12.800 tl bu cezayı ödedim 2 ay sonra savcılığa çağırıldım ifade vermek için gittiğimde alınan ilaçlara hangi kurum olduğunu bilmiyorum ama değer biçildiğini bu deyerinde 129.850 tl olduğunu gördüm bu deyerin iki katı idari para cezası yazıldığını savcılık kalemi söyledi oysaki bu ilaçlar kesinlikle bu kadar tutmuyor bu tutara itiraz ede bilirmiyim ve bu söylenen idari para cezasını öedeme imkanım yok bu tutar ödenmemesi halinde ne gibi sonuçlar ortaya çıkar
-
Cevap: İdari para cezası
İtiraz edebilirsiniz ilgili Sulh Ceza Mahkemesine. (süresi geçmediyse)
Ödemezseniz Devlet sizden alacaklı olur ve Devlet vatandaştan olan alacağını almak için herşeyi yapar. AATÜHK uyarınca işlem yapılır. Ancak idari para cezasını ödemediniz diye örneğin hapse girmezsiniz.