6 ay hapis cezası aldım ; Temyiz sonucunda ?
Arkadaşlar merhaba ;
Sisteme izinsiz girme verileri bozma vs. suçlarından hakim suç işleyeceği kanısına vardığından 6 ay hapis cezası + 1800 tl para cezası verdi.Kanıya vardığından denetimli serbest bırakma olmadı.Direk cezayı verdi.
Dosyayı yargıtaya yolladım çünkü bilir kişi raporu benim lehime ve yapmadığım apaçık ortada .Avukat aracılığıyla yargıtaya yolladım dosyamı. neyse detaya girmeyeyim ancak bir sorum olacak 6 ay hapis cezam para cezasına çevrilmedi şimdi ;
6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandığı takdirde .. bunun 3/2 sini hapiste mi geçireceğim ? yani 4 ay hapiste mi geçireceğim ..?
Cevap: 6 ay hapis cezası aldım ; Temyiz sonucunda ?
Arkadaşlar yok mu cevap verecek ?
Cezan kesinleşirse hapis yatarsın.
Peki bunun 3/2 si olarak 4 ay oluyor bu .. 4 ay hapis cezası yatılıyor mu yasalara göre ? 2 yıl altı olanlar ile ilgili yatılmıyor muydu ?
daha önce sabıkan varmıydı
Hayır yok. Ceza infaz kurumundan biri ise 6 ay hapis cezası alan bir kişi en fazla 10 gün hapiste kalır şartlı salı verirlir emniyete haftanın 4 günü imza atar diye bir şey söyledi bunun gerçeklik payı ne kadar bilen arkadaş var mı
Yardimci olabilecek yokmu lutfen ?
Cezanın yatarı 4 aydır. Uygulama farklı cezaevi ve infaz hakimliklerine göre değişmekle farklı sürelerde ( 1 günden 30 güne kadar ) iyi halliliğini kazanarak denetimli serbestliğe ayrılabilirsin.