Emekli Aylıklarının Erken Ödenmesi
Merhaba,
Kurban bayramı sebebiyle geçtiğimiz ay emekli maaşları erken yattı. Ancak normalde bir ay içerisinde yatması gereken maaş halan yatırılmadı. Edindiğim bilgiye göre her ayın yirmi sekizinde yatıyormuş. Yaklaşık on gün geç maaş alacağıma göre, maaşın geç yatması sebebiyle alamadığım günlerin tutarları da yatar mı ? Bir diğeri de;
ben yetim aylığı alıyorum. 18 yaşımı doldurduğum için maaşımı kestiler. okuldan aldığım öğrenci belgesi ile kuruma başvuruda bulundum. Bana tekrar bağladıklarını söylediler. Bu süre zarfında bir ay maaş alamadım. Geçmişe dönük maaş alabilir miyim ?
Bağ-Kur emeklisiyim.
Cevaplarsanız memnun olurum.
Saygılarımla,
Cevap: Emekli Aylıklarının Erken Ödenmesi
Birinci fıkradaki maaş alan ile ikincideki maaş alan aynı kişilermi? daha net yazarmısınız?emekli kim? maaşı kim alıyor? yetim kim?
Merhaba,
Hocam benim babam vefat ettikten sonra hak sahibi olarak ben,annem ve kardeşlerim yararlanıyoruz. Yetim aylığı alan benim yani.
Annem , ben ve 3 kardeşiz.
Saygılarımla
Alıntı:
RecoD rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Hocam benim babam vefat ettikten sonra hak sahibi olarak ben,annem ve kardeşlerim yararlanıyoruz. Yetim aylığı alan benim yani.
Annem , ben ve 3 kardeşiz.
Saygılarımla
Bağkur emeklisi olan babanızın vefat etmesi sonrası anneniz -siz ve kardeşleriniz dul ve yetim aylığı almaktasınız.
Son maaş ödemeleri bayram nedeniyle erken ödendiğinden (eğer dediğiniz gibi eksik yatırıldı ise tüm emekli aylığı alanlara) elbette yeni maaş ödemesinde fark ta ödenir,
sizin yetim aylığınızın kesilmesinden sonra tekrar maaş aldınız mı hiç, okuldan aldığınız belgeyle yeniden başvurunuzdan sonra?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bağkur emeklisi olan babanızın vefat etmesi sonrası anneniz -siz ve kardeşleriniz dul ve yetim aylığı almaktasınız.
Son maaş ödemeleri bayram nedeniyle erken ödendiğinden (eğer dediğiniz gibi eksik yatırıldı ise tüm emekli aylığı alanlara) elbette yeni maaş ödemesinde fark ta ödenir,
sizin yetim aylığınızın kesilmesinden sonra tekrar maaş aldınız mı hiç, okuldan aldığınız belgeyle yeniden başvurunuzdan sonra?
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Okuldan almış olduğum öğrenci belgesi ile kuruma başvuruda bulundum. İlk ay maaş yatmadı. İkinci ay ise 27 lira yattı.(Sadece benim hesabıma.Diğer hesaplarda sıkıntı yok.) Bunun nedenini en başta çözemedim ama Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli bir bey efendi bunun sağlık kesintisi olabileceğini söyledi. Yukarıda da belirttiğim gibi bayramdan dolayı erken yatırıldı. Lakin bir aydan uzun bir süre maaş alamayacağımız için ekstra bir ödeme yapılması gerekiyor mu ?
İyi günler.
Alıntı:
RecoD rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Okuldan almış olduğum öğrenci belgesi ile kuruma başvuruda bulundum. İlk ay maaş yatmadı. İkinci ay ise 27 lira yattı.(Sadece benim hesabıma.Diğer hesaplarda sıkıntı yok.) Bunun nedenini en başta çözemedim ama Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli bir bey efendi bunun sağlık kesintisi olabileceğini söyledi. Yukarıda da belirttiğim gibi bayramdan dolayı erken yatırıldı. Lakin bir aydan uzun bir süre maaş alamayacağımız için ekstra bir ödeme yapılması gerekiyor mu ?
İyi günler.
Ekstra bir ödeme yapılması gerekmiyor.
Bayramda 28 inde maaş alacağınız maaş 10 unda yatırıldı. Birdahaki maaşınız zamanı 28 indedir.
- - - Updated - - -
18 yaşını doldurduğunuz tarih ile üniversiteye başladığınız tarih arasındaki boşluktan dolayı kesilmiştir. tekrar müracat ederseniz bağlanır. müaracat ettiğiniz ayı takip eden ayda.
Bağlanan maaşın tutarını kesintinin nedenini e sgk veya e devletten bakabiliyorsunuz.