Kredi Kartı ve Hapis Cezası Hakkında

Borcunuzdan dolayı ödeme yapmamanız durumunda,aleyhinizde iik md.76 gereğince dava açılacaktır.( 3 ay hapis istemi ile) diye mesaj gelmiştir. Fakat ben herhangi bir yazılı taahhütte bulunmadım ve  şuan işsiz olduğumdan dolayı ödeme yapamamaktayım. Gerçekten hapis cezası bulunmaktadır mı?

Cevap: Kredi Kartı ve Hapis Cezası Hakkında

Mesaj nereden geldi acaba? Borca karşılık herhangi bir hapis cezası yok, iş ilerde en fazla haciz'e gider o kadar,

Anladığım;
borcunuzla ilgili bir ödeme taahhüdünde bulundunuz ve o taahhüde ilişkin taksitleri ödemediniz.
eğer öyle ise, taahhüdü ihlal nedeniyle disiplin hapsi cezası almanız mümkündür.

mesaj hukuk bürosundan gönderilmiş yazılı olarak herhangi bir taahhütte bulunmadım mal beyanıylamı ilgili bu madde?

Yanlış bilmiyorsam mal beyanı içinde hapis cezası kalktı tahatüt yoksa hapis cezası verilemez belki korkutmak maksatlı ödemeyi hızlandırmak için yada otomatik olarak eski sisteme göre atılıyorsa bilemem en fazla haciz olur başkada bir şey olmaz bana göre tabii

hakkımda açılmış bir kaç tane icra dosyası mevcut ben şimdiden mal beyanı yapsam mı  bu açık olan dosyalara  yoksa bu ikk md 76 ya göre başka dava açıldıktan sonra mi  mal beyanında bulunmam daha doğru olur.Fakat farklı şehirlerde bulunduğum için mal beyanında nasıl bulunabilirim.

İcra takibinin açıldığı icra dairesine hitaben ''Mal Beyanı'' içerikli bir dilekçe yazın. Bu dilekçede takip dosya numarasını mutlaka belirtmelisiniz. Bulunduğunuz yerdeki size en yakın adliyeye gidin, nöbetçi kılınmış icra dairesi aracılığı ile dilekçenizi gönderin. Sizden sadece posta pulu ücreti alınacaktır. Dilekçeyi mutlaka iki nüsha olarak düzenleyin. İkinci nüshayı kayıttan geçirerek kendinize alın.