Kiracı çıkınca neye dikkat edilmeli
Forumları (başka sitelerde de) çok aradım fakat bu konuyla ilgili arama yaptığımda hep sorunlu bilgiler çıkıyor, yani kıracım evden çıkmıyor, kiracım anahtar teslim etmiyor felan filan. Benim sorum şu: kiracı çıkacağı hafta ben yurtdışında olacağım, anahtarı bana mı teslim etmesi gerekiyor (ev benim adıma) yoksa eşim de bu işi halledebilirmi? Çıkışta nelere dikkat edilmeli, herhangi belge imzalanmalımı, noterden birşeyler gereklimi, depozito geri verilip verilmiyeceğine karar vermek için evi ne zaman inceleyip bunun kararını vermeliyiz ve yine aynı soru imzalanması gereken şeyler varmı? Benim mi yapmam gerekir (bu durumda dönüşüm beklenmeli) yada eşim yapabilirmi. Teşekkürler....
Cevap: Kiracı çıkınca neye dikkat edilmeli
Yokmu bilen? Yarın ona göre tarih verecem.
Daireyi kontrol edin hasar arıza varmı elektrik su doğalgaz üstünüze ise borcunun olmadığını öğrenin sıkıntı yoksa bir tutanakla anahtarı teslim aldığınızı depozitoyu verdiğinizi alacak verecek talep kalmadığına dair yazın karşılıklı imzalayın.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Daireyi kontrol edin hasar arıza varmı elektrik su doğalgaz üstünüze ise borcunun olmadığını öğrenin sıkıntı yoksa bir tutanakla anahtarı teslim aldığınızı depozitoyu verdiğinizi alacak verecek talep kalmadığına dair yazın karşılıklı imzalayın.
Tamamdır, teşekkür ederim, yanlız bir sorum kaldı. eşim bunları halledbilirmi yoksa imzaları benmi atmalıyım ev benim üzerime olduğu için.
Siz imzanızı peşinen atın eşiniz de şahit olarak atar kiracınıza attırır dönüşte bize de pişmaniye ya da saray helvası getirirseniz başka bir mesele kalmaz :)