Borçlar Hukuku ile ilgili soru
Merhaba arkadaşlar.
Üniversite öğrencisiyim. Borçlar hukuku ile ilgili bir sorum olacak. Hocamız vize de çıkacağını söyledi ve bende tam olarak cevabını almak için size danışıyorum.
Forumda yeniyim yanlış yere konu açıyorsam kusura bakmayın.
Sorum şu:
Davanın açıldığı tarihte, borcun vadesi henüz gelmemiştir. Ama cevap dilekçesinin verildiği tarihte borcun vadesi gelmiştir.
Bu takdirde davalı taraf zaman aşımı gelmediği definin cevap dilekçesini öne sürebilir mi? (Cevabı hem evet, hem hayırmış.)
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Cevap verirken bir sınav sorusuna cevap vereceğinizi hatırlayarak yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Borçlar Hukuku ile ilgili soru
Vadesi gelmemiş borcun zaman aşımı nasıl geliyor ben de onu anlamadım.
Alıntı:
SemihDulger rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Üniversite öğrencisiyim. Borçlar hukuku ile ilgili bir sorum olacak. Hocamız vize de çıkacağını söyledi ve bende tam olarak cevabını almak için size danışıyorum.
Forumda yeniyim yanlış yere konu açıyorsam kusura bakmayın.
Sorum şu:
Davanın açıldığı tarihte, borcun vadesi henüz gelmemiştir. Ama cevap dilekçesinin verildiği tarihte borcun vadesi gelmiştir.
Bu takdirde davalı taraf zaman aşımı gelmediği definin cevap dilekçesini öne sürebilir mi? (Cevabı hem evet, hem hayırmış.)
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Cevap verirken bir sınav sorusuna cevap vereceğinizi hatırlayarak yardımcı olursanız sevinirim.
Bir Hukuk hocası soracağı soruyu ve cevabı önceden veriyorsa, Bunda bir bit yeniği vardır. Muhtemelen sorunun cevabını sadece Hoca biliyor olmalı.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bir Hukuk hocası soracağı soruyu ve cevabı önceden veriyorsa, Bunda bir bit yeniği vardır. Muhtemelen sorunun cevabını sadece Hoca biliyor olmalı.
Yani sorunun cevabı yok mu?
Soruyu anlasak bi cevabımız olurdu belki. Vadesi gelmemiş borcun zaman aşımından söz edilmez ayrıca davalı taraf ne diye zaman aşımı gelmedi desin ya geldi diye soran mı var zaman aşımı defi var da zaman aşımı gelmedi defi ne zaman icat oldu ? davacı alacaklı ise borçlu davalıdır ve zaman aşımı gelmedi demesinin ona yararı değil zararı olur... benim devreler yandı :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Soruyu anlasak bi cevabımız olurdu belki. Vadesi gelmemiş borcun zaman aşımından söz edilmez ayrıca davalı taraf ne diye zaman aşımı gelmedi desin ya geldi diye soran mı var zaman aşımı defi var da zaman aşımı gelmedi defi ne zaman icat oldu ? davacı alacaklı ise borçlu davalıdır ve zaman aşımı gelmedi demesinin ona yararı değil zararı olur... benim devreler yandı :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Soru hatalı diyorsunuz yani?
Soru hatalı diye seviniyorsun ama bence hata sende soru böyle değildir eminim :)
Alıntı:
SemihDulger rumuzlu üyeden alıntı
Yani sorunun cevabı yok mu?
Demek istediğim bu tip sorularda şaşırtmaca vardır ve asıl göstermek istenileni görmekte zorlanıyor olabilirsiniz.Ben hukukçu değilim sakın bana güvenmeyin. Ne çabuk kabülleniyorsunuz cevapları, biraz şüpheci olun.Üst sınıflara sorun belki onlara sormuştur hoca.
- - - Updated - - -
Belkide Engin beyin dediği gibidir. Hoca zaman aşımıda ne ya ? Hoca adam gibi soru sor cevap verelim cevabını bekliyordur. https://www.hukuki.net/images/smilies/icon_smile_big.gif
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Soru hatalı diye seviniyorsun ama bence hata sende soru böyle değildir eminim :)
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Demek istediğim bu tip sorularda şaşırtmaca vardır ve asıl göstermek istenileni görmekte zorlanıyor olabilirsiniz.Ben hukukçu değilim sakın bana güvenmeyin. Ne çabuk kabülleniyorsunuz cevapları, biraz şüpheci olun.Üst sınıflara sorun belki onlara sormuştur hoca.
- - - Updated - - -
Belkide Engin beyin dediği gibidir. Hoca zaman aşımıda ne ya ? Hoca adam gibi soru sor cevap verelim cevabını bekliyordur.
https://www.hukuki.net/images/smilies/icon_smile_big.gif
Aslına bakarsanız soru kız arkadaşıma ait. Ben hukuk dersi almıyorum. Geçen sene ve ondan önceki sene aldım fakat ilk defa böyle bir soruyla karşılaştığım için size danıştım.
Ayrıca sevindiğim falan yok, yanlış anlamışsınız. Tam aksine, cevabı bulamadığım için endişeleniyorum. Çünkü kız arkadaşım bana sorduğunda aklıma tek burası gelmişti.
Soruda ifade yanlışlığı var demek istiyorum yazılı bir metinden okuyup yazmadığınızı sanıyorum arkadaşınızın siz şifahi olarak sorduğundan aklınızda kalan haliyle yazdığınızı düşünüyorum soru metnini elinize alıp olduğu gibi buraya aktarırsanız daha iyi olur pskikopata bağlamanın manası yok biz kızmıyoruz kınamıyoruz merak ediyoruz aksine :)