Boşanma İlamında İki Adreste Aynı
selamlar
bir yakınım boşanma arefesinde,ilk celsede boşanma kararı çıkmış fakat şöyle bir şey var, kız ve erkek tarafı da aynı adresi vermişler,ikisi için de ilam aynı eve gelecek, bir taraf almazsa boşanma olmaz diyorlar.
bu nasıl bir durumdur, iki taraf için farklı adres olması gerekmez mi?
Cevap: Boşanma İlamında İki Adreste Aynı
Boşanmışlar zaten kararı almayan olursa kesinleşmez illa farklı adres olması şart değil adresi farklı olan varsa mahkemeye dilekçe verilir bunun adresi burası oldu kararı bu adrese yollayın diye yollarlar.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmışlar zaten kararı almayan olursa kesinleşmez illa farklı adres olması şart değil adresi farklı olan varsa mahkemeye dilekçe verilir bunun adresi burası oldu kararı bu adrese yollayın diye yollarlar.
kadın ve erkeğin mahkemeye verdiği adres aynı, iki tarafın ilamı da aynı adrese gelecek,kadın teslim alacak erkek orada olmadığı için ilam geri mi gidecek?
erkek,ben vazgeçtim ilamı almıyorum dava düşsün diyor,bu durumda kadın ne yapmalı?
Kadın boşanmayı kesinleştirmekte kararlıysa kocasının eline ulaşacak adresi mahkemeye bildirebilir ulaşmazsa tebligat kanununa göre işlem yapılıp karar bir şekilde kesinleştirilebilir yok eğer iki taraf da boşanmaktan vazgeçtiyseler gidip temyiz edip vazgeçtik diye dilekçe sunarlar yargıtay kararı bozar vs.