Ölümlü trafik kazası sonucu tazminat davası hakkında
Merhabalar.2 Sene evvel çalıştığım firmaya ait ait araçla bir yayaya çarptım ve yaya vefat etti.Ceza davası sonucu alt düzeyde tali kusurlu bulundum ve Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.Sadece karşı tarafın avukat ve mahkeme masraflarını ödedim.Merak ettiğim bir kaç soru var yanıtlayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Açılacak olan manevi tazminat davası banamı çalıştığım firmayamı yoksa her ikimizemi açılır.Sonuç ne olabilir.Maddi tazminatı bildiğim kadarıyla aracın sigorta firması ödüyor.Sigorta firmasının bana dava açması mümkünmüdür.
Cevap: Ölümlü trafik kazası sonucu tazminat davası hakkında
Vefat edenin mirasçıları çalışana (size), çalıştığınız şirkete ve sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat davası açma hakkına sahip. Maddi tazminat kısmını dava sonunda sigorta şirketi limitleri dahilinde öder. Bunun dışında kalan maddi tazminat talepleri ve manevi tazminat siz ve firma tarafından ödenmelidir. Tazminat davalarında kusur oranı önemlidir.
Cevabınız için çok teşekkürler.Gerçekten bilgilendirici oldu benim için.
Sayın excuseme
Kasko poliçenizde manevi tazminat klozu yada artan mali sorumluluk klozu varsa bu kozun miktarına göre sigorta şirketi manevi tazminattan da sorumludur. Ayrıca işyerinin özel başka sigortaları da mevcut olabilir.