Adli para cezası HAGB edildi itiraz etmemiz olumlu sonuç verir mi?
Hakaret sıçundan dolayı adli para cezasına çarptırıldım ve hükmün açıklanması geriye bırakıldı ama verilmiş olan bu kararın haksız olduğunu düşünüyorum ilk hakareti gerçekleştiren karşı taraftır onlarında etmiş olduğu hakaretlerin çıktısını mahkemeye sunmama rağmen karşı tarafın yapmış olduğu hakaretleri dikkate bile almamış ceza sadece bize kesildi itiraz yolu açık acaba itiraz etsem inceleyecek olan üst mahkeme para cezasını kaldırıp beraatime sağlama yetkisine sahipmidir. İtiraz etsek lehimize sonuçlanır mı?
Cevap: Adli para cezası HAGB edildi itiraz etmemiz olumlu sonuç verir mi?
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itiraz edilmesi halinde itiraz mercii, esas denetimi yapmayacak, sadece CMK.nın 231/6. maddesinde belirtilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilmesi için gereken kanuni şartların gerçekleşip gerçekleşmediği noktasında bir inceleme yapacaktır. Yani sizin suçu işleyip işlemediğiniz, işlemişseniz karşılıklı hakaretin söz konusu olup olmadığı gibi hususlar itiraz mercii tarafından değerlendirilmeyecektir. Ülkemizde ilk derecesi mahkemelerin verdikleri kararların esas denetimi, Yargıtay tarafından yapılmaktadır.
Cevap: Adli para cezası HAGB edildi itiraz etmemiz olumlu sonuç verir mi?
Anladım Ekrem Bey. Peki bunu incelemeyecekse bu üst mahkeme ne yapacak hakaretin karşılıklı yapıldığını incelemeyecekse bu üst mahkeme ne yapacak? itiraz etmenin de bir anlamı olmadığını düşünüyorum o zaman yanlışmı düşünüyorum acaba karar verilmiş itiraz etsende boş ilk hakareti gerçekleştiren karşı taraf sunduğumuz hakaretleri değerlendirmeyip cezayı sadece bize kesiyor ülkemizdeki adalet sistemi gerçekten çok adaletli. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim Ekrem Bey çok saolun.