İdare Mahkemesine açtığım davayı kazandım
Arkadaşlar merhabalar öncelikle idareye açmış oldugum davayi kazandım dava idare tarafından temyize gidildi sormak istediğim yerel mahkeme 1 yıl kadar sürdü bu bir yıllık süreçte ben ozel sektorde sskli olarak çalıştım normalde atamamin yapilmasi gerektiğini günden yerel mahkemenin karari verdiği tarihler arasında alamadığım maaşları mi talep edebilir miyim edersem nasıl bir sonuç çıkar sonuçta haksız bir neden ötürü kadroya atamam yapılmadı yapilsaydi 1 yıldır maaşımi almış olacaktım.
Cevap: İdare Mahkemesine açtığım davayı kazandım. ...
Geçmişe yönelik maaş haklarımı talep etmemde 1 yıllık ssklı bir işte çalışmam engel olur mu ? lutfen yardım edin....
maddi manevi tazminat ile isteyebilirsin
Ben hukuk ogrencisiyim bence de isteyebilirsin, ancak maddi tazminatta yararlarin mahsubu esas alinir. Yani bir tarafta zarar varken diger tarafta bazi ekonomik yararlar saglanmissa bu yararlar tesbit edilen zarar miktarindan dusulecektir. Yani net zarar bulunur boylece 1 yil icinde kazanacagin paradan bu yil icinde kazandigin para dusurulurek tazminata hukmedilir. Dedigim gibi ogrenciyim daha kesin olarak dogruluk payi vardir diyemem cunku idari islemlerde de tazminatin Borclar Kanununun 51. maddesine gore belirlenip belirlenmedigi konusunda emin degilim.
Bence idareye açtığın dava ile mahrum kaldığın parasal ve tüm özlük haklarını da isteyebilirdin.Keşke böyle yapsaydın.Ama tekrar idare mahkemesine yoksun kaldığın parasal ve özlük hakları için dava açabilirsin.
ssk lı olduğun süredeelde ettiğin tüm maaş,ikramiye gibi nakdi ödemeler çıkartılır,memuriyette alacağın ayni nitelikteki ödemeller hesaplaır.memuriyetteki getiri daha fazlaysa ssk getirisi arasındaki fark bulunur.talep etmen halinde ödenir.kurum ödemezse idare mh.açılacak dava ile sorun halledilir.hesaplamaları kayıtlı olarak yaparsan mh.süreci kısalır.
gecmıse donuk paranı alıcaksın hatta onu bırak ıznlerını bıle tum ozluk haklarını alırsın fakat sıgortalı calısmmıssan o aylardan bı mıktar paranı dusuyolar yolun acık olsun