Kira sözleşmesi olmayan kiracımı evden nasıl çıkartabilirim?
Herkese iyi akşamlar!
Kira sözleşmesi olmadan yaklaşık 2 yıldır evimde oturan bir kiracım var. Elektrik ve su faturası da maalesef benim üzerime. Bu kişi kirayı sürekli geciktirerek ya veriyor ya da eksik veriyor. Elektrik ve su faturasını da 3-4 ay sonunda yalvar yakar ödettirebiliyoruz. Evden çıkmasını söylüyorum kendisini ev aradığını ve bulamadığını söyleyerek oyalıyor sözleşme imzalamaya da yanaşmıyor.
Polise gitsem çözüm olur mu? İhtar çekebilir miyim? Bu durumda ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
Cevap: Kira sözleşmesi olmayan kiracımı evden nasıl çıkartabilirim?
Olur tabi hemen polise gidin tutuklasınlar atsınlar içeri demek isterdim ama malesef polis bu işlere bakmaz. Size tavsiyem elektriği suyu gidip feshedin kapatsınlar kıçını kaldırıp gidip abone olsun kontrat isterler o da gösteremez :) ödenmeyen veya eksik ödenen kiralar için tahliye talepli icra takibi başlatılıp tahliyesi sağlanabilir kontrat yoksa şifahi kontrat var kabul edilir avukatla takip etmenizi öneririm.
elektrik ve suyu kesersem eve zarar vermesinden korkuyorum. ya da elektrik ve suyu üzerine alsa da yine ödemeden çıkar diye düşünüyorum. Bu durumda borçlarını yine ben öder miyim?
Aboneliği üzerine aldıktan sonraki borçlarından sorumlu olmazsınız.
Çok teşekkür ederim Engin bey. Yalnız aklıma takılan bir husus daha var. Kiracı elektrik ve suyu ödemeden gitti ve bir sonraki kiracıya evi verdim. Elektrik borçları hala duruyor ve ödenmemiş. Eski borçlar ödenmeden yeni kiracı abonelik işlemlerini başlatabilir mi?
Elektrik Su idaresi borcu bulunan kişileri bizatihi takip eder icraya verir yeni kiracıyla sözleşme yapabilir.
merhabalar
biz öğrenciyiz ve 4 senedir aynı evde kalıyoruz sözleşmemiz yok elektrik,su ve doğalgaz ev sahibinin üzerine bizim üzerimizde sadece internet faturası var.kirayı da 600tl olmasına karşın elden veriyoruz.okulumun bitmesine 1 sene kala tam tatile gitmişim ev sahibi beni arıyor ve evden çık diyor ben de çıkmak istemiyorum sizce bu konuda nasıl bir politika izleyebilirim. saygılar
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Elektrik Su idaresi borcu bulunan kişileri bizatihi takip eder icraya verir yeni kiracıyla sözleşme yapabilir.
Bir de elektrik idaresindekiler bunu bilse ne güzel olur. Başıma gelen bir olayda eski kiracının borcunu ödemeden elektriği açtırabilmek için 3 gün uğraşmam gerekmişti.
- - - Updated - - -
Alıntı:
vezir1989 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
biz öğrenciyiz ve 4 senedir aynı evde kalıyoruz sözleşmemiz yok elektrik,su ve doğalgaz ev sahibinin üzerine bizim üzerimizde sadece internet faturası var.kirayı da 600tl olmasına karşın elden veriyoruz.okulumun bitmesine 1 sene kala tam tatile gitmişim ev sahibi beni arıyor ve evden çık diyor ben de çıkmak istemiyorum sizce bu konuda nasıl bir politika izleyebilirim. saygılar
Ev sahibin "Şimdiye kadar hiç kira ödemediler" dese ödediğini nasıl ispat edeceksin?
onu ispat edemem de 3 kişiyiz şahitler var 4 senedir de ikametgah var bir de hacı adam bence kolay kolay öyle yalanlara girişmez diyelim ki dedi ve icra takibi başlattı ben bu evde ne kadar süre daha kalabilirim bir de ev sahibi bu kirayı aldığını vergi dairesine bildirmemişse ben de bundan faydalanarak ona ceza verdirebilir miyim ayrıca bir de interneti ev içinden kablo çekerek kullanıyorlar 3 kat birleşik olarak bu durum bana anlaşma yapmak için bir avantaj sağlar mı ? cvbınız için teşekkür ederim ayrıca
Hacı adam, aldığı kirayı inkar etmez sözünden Hacı olmayanlar inkar eder anlamımı çıkarmamızmı gerekir? Evden çıkmayacaksanız hacıya fazla güvenmeyin derim. Ödediğiniz kiralar ile ilgili makbuz almamanız büyük eksiklik. Bunu ispatladınız varsayarsak Hacı amcaya uygun dille okulunuzun bitmesine 1 yıl kaldığını o yüzden evden çıkmayacağınızı belirtin. Sizi çıkarmak için şimdi işlemlere başlasa evin kendisine ihtiyaç olduğunu ispatlaması. Adli tatil, tanıkların gelmemesi vs derken siz okulu bitirinceye kadar sizi çıkartamaz.
Ama kendi üstüne olan elektrik ve su abonesini iptal ettirebilir. Sizede abonelik için evrakları vermezse ve Siz bununla ilgili dava açsanız bu dava okul bitinceye kadar bitmez.
Ev sahibinin kira ile ilgili beyanname vermediğinden eminseniz. Vergi dairesine ihbarda bulunabilirsiniz. Ama ev sahibi bildirimde bulunmuşsa, sizin bu tehdidinizden hiç hoşlanmayacaktır.