Vasi yoluyla nafaka ödeme durumu.
2010 yılında annem ve babam boşandılar. tedbir nafakası adı altında babam anneme 100 tl aylık ödemek zorundaymış. 2013 temmuz ayında babam rahmetli oldu. 2013 eylül ayında babamın anneme 6100 tl nafaka borcu olduğunu icra yoluyla öğrendim. zaman geçtiği için reddi miras yapma gibi bir durumumuz kalmamış. sonuç itibariyle borcu olan rahmetli babam alacak olan annem. 2 kardeşiz bu parayı bir türlü ödeyeceğiz. Lakin aylık 100 tl nafaka devamlı anneme yatması gerekiyormuş. Abimin de benimde maddi durumumuz pek iyi değil bu nafakaya itiraz edebilirmiyiz ve sonuç alınabilirmi. Annem 2009 yılında beyin ameliyatı geçirdi, psikolojik problemleri oluştu, bizimle görüşmüyor, tedaviyide kabul etmiyor. nafaka konusunda ısrarcı olabilir ama kendisinin özürlü maaşı ve oturduğu kendine ait evi var. yinede bizden nafaka talep edebilir mi. bazı durumlarda utanç verici bir mevzu annemiz sonuçta bakmakla mükellefiz ama bizimle yaşamayı reddediyor ayrı durduğu sürece ona nafaka ödemesi yapmamız pek mümkün değil. ve bu birikmiş olan nafakayı ödeyemezsek ivralık bir şeyimiz yok abiminde benimde hapis yatma gibi bir durum söz konusumudur. forumda araştırma yaptım ama search kısmı sürekli hata veriyor ilgili konu varmı bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Vasi yoluyla nafaka ödeme durumu.
Ölümden önceki nafaka borcunu reddi miras yapmamış mirasçılar ödemek zorundalar. Ancak ölümden sonra nafaka işlemez.
Diğer taraftan bir anne veya baba, yoksulluğa düşmesi halinde çocuklarından nafaka talep edebilir (yeni bir dava açılmalı).