Bizimle yaşamayan abimin yüzünden eve icra geliyor
Abim 2 yıl öncesine kadar bizimle İstanbul'da yaşıyordu. Daha soran kendisi bizden ayrılıp Bursa'ya gitti. Gittikten 1 sene sonra Bursa'da evlendi.
Biz de 1 sene önce ev alıp ikametgahımızı taşıdık. Fakat annem ikametgahı taşırken abimin ikametini de bu eve aldırmış.
Abim taşındığımız evin yerini bilene bilmiyorken bize haciz ihbarı geliyor. Aradım hemen avukatlık bürosunu. Durumu anlattım. Adam "yarın öbürgün gelip eşyaları alacağız. Siz gider abinize istihakkak davası açarsınız" diye tutturuyor. Baktım çözülecek gibi değil telefonu kapattım.
Adamların eşyalara dokunmaması için ne yapabilirim. Eşyaları alırlar, abime dava açarız bunlar uzun sürer. Avukat masrafıydı derken yine zarara giren biz olacağız.
Ne yapmam lazım en acilinden. Eşyalara dokunmamaları gerekiyor.
- - - Updated - - -
Bir de eşyalarımızı haksız yere alan ve mağduriyet yaşatan kişilere karşı karşı dava (avukat masrafları, tazminat vs.) açabiliyor muyuz?
Kapıya geldiklerinde bu şekilde konuşayım ona göre.
Cevap: Bizimle yaşamayan abimin yüzünden eve icra geliyor
Abinizin sizinle yaşamadığını, eşyaların da sizin olduğuna dair delillere ihtiyacınız var. Mesela kira kontratı, eşya vs. faturaları. Bunları haciz esnasında İstihkak iddiası olarak ileri sürebilirsiniz. Haciz ve eşyayı kaldırma (muhafaza) yapma takdiri icra memuru ve alacaklı avukatının takdiri. Onlar resmi görev yapıyorlar. Sakın, muhalefet etmeyin, açıklayıcı olun. İstihkak iddiasında bulunursanız alacaklının istihkak davası açması gerekecektir. Ancak belirttiğim gibi delilleriniz olmalı. Bu işin kabahatlısı ne alacaklı, ne avukat ne de icra memurudur. Bu işin sorumlusu maalesef abinizdir.