Beyin Jimnastiği - Hosting Yurtdışında, Dava Türkiyede Nasıl İş ?
Merhaba,
Bir bilişim sistemini kırmakla itham ediliyorum. Sözde kırdığım şifreler ve bilgiler, ABD Ülkesinin bir şehrinde. Ben uzaktan bağlanarak bilgisayardaki tüm bilgileri sözde silmişim. Yani Türkiyeden, ABD'de olan bir hostinge bağlanmış bilgi silmişim. Ben Türkiyedeyim. Sözde silinen bilgiler, ABD ait bir hosting firmasında. Fakat dava türkiyede görülmekte, ABD yasalarına göre bu davanın ABD ülkesinde açılması ve görülmesi gerekmez mi ?
Not : davalıda , davacıda Türkiyede ikametkah etmekte. Fakat hosting ABD ülkesinde
- - - Updated - - -
rica ediyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Cevap: Beyin Jimnastiği - Hosting Yurtdışında, Dava Türkiyede Nasıl İş ?
Zaten Türkiyede görülür. Bi haber sitesinde Türkiyede yakalanan bi hackerin 32 yıl (yanılmıyorsam) hapis cezası verildi ve cezasıda Türkiye'de verildi. Şuandada Türk cezaevinde kalmakta olduğunu duydum. Siz hangi ülkedeyseniz sizi orası sorgular. Suçu işlememişseniz ki size ulaştıklarına göre muhtemelen ipnizden buldular birisi sizin ip numaranızı kullanmışsa bu kanıtlanabilirse avukatınızca önemli ölçüde lehinize olur.
Ayrıca davalıda Türkiye'de demişsiniz. O halde zaten Türkiye'de görülür. Örneğin birisi sizin sitenizi hacklese ve ip loglarına ulaşıp savcılığa başvursanız hostingin barındığı ülkeyle ne yazıkki bir işi olmaz. Aynı mantık geçerli.