İşverene sunulan dilekçe / yazılı beyanatın hükmü, kanıt niteliği
Sayın ilgililer merhaba,
Forumda aradım ama bulamadım
Herhangi bir konuda işverene sunulan yazılı ve şartlı beyanatın (işverence yazılı cevap verilmemiş ) işvereni bağlayıcılığı ve kanıt hükmü nedir ?
Teşekkür ederim
Cevap: işverene sunulan dilekçe / yazılı beyanatın hükmü, kanıt niteliği
Özgür iradenizi yansıtmadığını ispatlayamadığınız sürece yazılı beyanınız sizi bağlar ancak yazının içeriği hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Sanırım sözkonusu dilekçe, daha önce açmış olduğunuz şu konudaki istifa dilekçeniz.
http://hukuki.net/showthread.php?107...-yapmis-oluyor
- - - Updated - - -
Sanırım sözkonusu dilekçe, daha önce açmış olduğunuz şu konudaki istifa dilekçeniz.
http://hukuki.net/showthread.php?107778-is-akdinin-feshini-kim-yapmis-oluyor
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan bey, o konuya ilişkin olarak; şarta bağlı istifa dilekçelerinin kabul edilemeyeceği nedeniyle fesihi işverene yıkmış durumdayım hakim kabul eder ise :) Kaldıki o dilekçem ihtar metnidir, son olarak haklı nedene dayalı fesih yapacağımı ihtar eder, işveren süreyi beklemez, anında istifa olarak algılar...
asıl belirttiğiniz dilekçenin öncesinde verdiğim 4 ayrı dilekçe söz konusudur;
Hepsini ayrı ayrı pdf yaptım ancak dosya ekle linki çalışmıyor, esasen içeriklerindeki izahatlarımın ve ihtarlarımın hükmüdür asıl öğrenmek istediğim, işvereni ne kadar bağlar ?
Ek ödeme sözü verdiklerini ancak eda etmediklerini ihtar edip duruyorum...
Alıntı:
Av.Mehmet KILIÇ rumuzlu üyeden alıntı
Özgür iradenizi yansıtmadığını ispatlayamadığınız sürece yazılı beyanınız sizi bağlar ancak yazının içeriği hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Mehmet bey ve diğer ilgililer merhaba,
Ekleri iletemediğim için kısaca özetliyorum,
Dilekçe 1
.... Olayların detaylı anlatımlarından sonra; .... talebimin kabul edilmesi halinde tarafıma yazılı tebliğini, kabul edilmemesi halinde şifai vaadler gerekse mail içeriklerine istinaden verilmeyen ek ödemelerin, kıdem ve ihbarın verilerek ilişiğim kesilmesini, bununda kabul edilmemesi halinde tarfıma yazılı tebliğini,
Dilekçe 2
1. dilekçeme istinaden belirtilen skala üzerinden görevlendirmenin yapılmasını, olumsuz değerlendirilmesi halinde tüm alacaklarımın verilerek ilişiğimin kesilmesini,
Dilekçe 3
Her iki dilekçeye istinaden gereğinin yapılmadığını, ... tarihine kadar gereğinin yapılmasını,
Dilekçe 4 ise Erdoğan beyin linkini verdiği dilekçeden ibarettir.
Ayrıca e posta içeriklerinde de dilekçelere konu olan talepler mevcuttur ancak cevaplarda net bir kabul değilde geçiştirme, dolaylı kabul cümleleri mevcut.
Buralardan hareketle detaylı olarak işverene sunulan dilekçe ve e postaların kanıt hükmü ne olur ?
Teşekkür ederim