Milletvekilinin torununun kızıymışım
Babamın babasının babası milletvekili emeklisiymiş. Ölünce maaşı yetim kızına gelmiş, dedem 18 yaşından büyük olduğu için yararlanamamış. Şimdi o kadın da öldü maaş havada kaldı, dedemin kızları hep evli, benim de babam vefaat etti. Yetim olduğum için ve o maaşı alacak başka kimse kalmadığı için talebim dahilinde evlenene ya da işe başlayana kadar o maaştan yararlanabileceğim söylendi, aslı var mıdır?
Cevap: Milletvekilinin torununun kızıymışım
Değerli arkadaşım, kalan maaş dedenizin maalesef bakmakla yükümlü kişilere, 1. derece yakınlarına, kanunen vasi ilan edilmiş kişilere kalmaktadır, bu durumda siz 3. kuşak durumunda olduğunuzdan böyle bir hakka sahip değilsiniz.
Alıntı:
esmosch rumuzlu üyeden alıntı
Babamın babasının babası milletvekili emeklisiymiş. Ölünce maaşı yetim kızına gelmiş, dedem 18 yaşından büyük olduğu için yararlanamamış. Şimdi o kadın da öldü maaş havada kaldı, dedemin kızları hep evli, benim de babam vefaat etti. Yetim olduğum için ve o maaşı alacak başka kimse kalmadığı için talebim dahilinde evlenene ya da işe başlayana kadar o maaştan yararlanabileceğim söylendi, aslı var mıdır?
TBMM ne sorun aslı yok ise bile Vekiller var ve Vekilin ölmesinden sonra 7 ceddine bakıla diye bir yasa çıkarabilirler.
- - - Updated - - -
Hatta bir vekile yazı yazın hemen yasa teklifini verir. ertesi günü jet hzıyla yasa çıkabilir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
TBMM ne sorun aslı yok ise bile Vekiller var ve Vekilin ölmesinden sonra 7 ceddine bakıla diye bir yasa çıkarabilirler.
- - - Updated - - -
Hatta bir vekile yazı yazın hemen yasa teklifini verir. ertesi günü jet hzıyla yasa çıkabilir.
Ben ayrıcalıklı olabileceğimi düşündüğümden yazmadım yanlış anlaşılmasın vekil diye de ayrıcalık tanınırsa dinen kalkamam hakkın. Yetimiz ve okumaya çalışıyoruz kardeşlerimle, belki dedik bi umut. Olmayacağını da anladık teşekkür ederim
QUOTE=Onur Işık;493422]Değerli arkadaşım, kalan maaş dedenizin maalesef bakmakla yükümlü kişilere, 1. derece yakınlarına, kanunen vasi ilan edilmiş kişilere kalmaktadır, bu durumda siz 3. kuşak durumunda olduğunuzdan böyle bir hakka sahip değilsiniz.[/QUOTE]
Teşekkür ederim efendim.
Arkadaşım sen yinede mutlaka TBMM nden sosyal haklar bölümünü ara ve telefonla direk kendilerine sor. Belki bilmediğimiz bir konu olabilir, santralden talebini bildirirsen seni ilgili makama bağlayacaklardır.
Alıntı:
Onur Işık rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım sen yinede mutlaka TBMM nden sosyal haklar bölümünü ara ve telefonla direk kendilerine sor. Belki bilmediğimiz bir konu olabilir, santralden talebini bildirirsen seni ilgili makama bağlayacaklardır.
Çok teşekkür ederim nereye soracağımızı da bilemedik yol gösterdiğin için çok sağol