Eşin şahit olması kabul edilir mi?
Ben dershanede öğretmendim. Eşimi çıkardılar, tazminatını isteyince beni de çıkardılar. Tazminatı asgari ücret üzerinden aldık. Ama maaş asgari ücretin üzerindeydi. Maaşın üstünü elden aldığıma eşim şahit onun şahitliği kabul edilir mi mahkemede. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Cevap: Eşin şahit olması kabul edilir mi?
Ben dershanede öğretmendim. Eşimi çıkardılar, tazminatını isteyince beni de çıkardılar. Tazminatı asgari ücret üzerinden aldık. Ama maaş asgari ücretin üzerindeydi. Maaşın üstünü elden aldığıma eşim şahit onun şahitliği kabul edilir mi mahkemede. Nasıl bir yol izleyebilirim?
2000 er lira maaş alıyorduk, işten attılar. Tazminatı asgari ücret üzerinden verdiler. 3 yıldır aynı yerde çalışıyorduk eşimle. Maaşın üstünü elden aldık. Hizmet tespit davası açsam kazanna durumunuz olur mu?davayı kaybedersek karşı tarafın da mahkeme masrafını öder miyiz? Çok paramız yok da bizim ona göre adım atmak istiyoruz
Dersanede öğretmene asgari ücret verilemeyeceği bellidir ticaret odasından milli eğitimden özel dersaneler birliğinden emsal ücret tespit edilebilir zaten kolay. Hizmet tespiti doğru bir seçimmidir bilmiyorum sigortanız yapılmamışsa düşünülebilir tabi. Şartları varsa işe iade davası açılabilir veya ödenmeyen eksik ödenen alacaklarınız için alacak davası açmanız gerekir bence avukat vasıtasıyla takip edip sözünü ettiğiniz riskle karşılaşmamak daha yerinde olur vesselam.