Cevap: İhtiyati haciz avansı
Biz avukatlar müvekkillerimizden aldığımız ihtiyati haciz masraflarıyla Selim amca'da kaburga dolması yeriz :)
Alıntı:
birgunay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Odenmemis bir senet icin avukatımdan ihtiyati hazic kararı alınmasını talep ettim.Bunun icin avukat benden 1,000 tl talep etti.Simdi dava sonucunda bu avasın
karsı taraftan tahsilat edilip bana iade edileck mi yoksa bu paranın bana hicbir donusumu olmaz mı.
Cevaplarınız icin simdiden tesekkur ederim.
Bu konuda avukatınız en doğru cevabı verecektir. Çünkü yapılan bir kısım harç ve masraflar karşı taraftan alınır, bir kısım masraflar karşı taraftan alınamaz. Mesela aklıma ilk gelen örnek, dava, takip işlemleri için, haciz işlemleri için yapılan yol masrafları, bir kısım harcamalar olabilir, bunlar karşı taraftan alınmaz, dosyalara yapılan masraflar karşı taraftan alınır. Sizden alınan 1.000 TL'nin neye mahsuben alındığı tarafımızca bilinmediğinden mantıklı (!) sorunuza bir cevap vermek mümkün olmayacaktır. Avukatınız bir kısmını vekalet ücretine mahsuben de almış olabilir ve bu da iade edilmeyecektir. Benim size tavsiyemi avukatınız ile yaptığınız görüşmelerde aklınıza takılan her soruyu sormanız. Bunu yapmayıp sorularınıza bu platformda yanıt arıyor olmanız güvensizliğinizi gösteriyor ki bunun da sebebi avukatınızdan yeterli bilgiyi almamanız yada alsanız da kendinizi tatmin edememeniz gibi geliyor.
Evet haklısınız avukatıma sordum ama cevabı pek acıklayıı degıldı cunku bu 1000 lira dısında 650 lira daha vermistim masraflar icin.Yani toplam 1650 tl verdim.Bu bana fazla gıbı geldi.