Ipotekli Tapuya 3.sahis icrasi nassil önleyebilirim
slm,
ben yurtdisinda yasiyorum. Haziran 2012 de TR de insaat halinde bir daire aldik.
Daire 450bTL tutari ve biz 200bTL sini pesin ödedik.
250bTL kalan miktara senet imzalandi. Senedin tahsilat tarihi 10.2015 yazildi.
kalan miktar Tapuyada islendi. Simdi muteahitin maddi sorunlari cikti ortaya.
Insaat yavasta olsa su an ilerlemekte.
Benim tapumdaki muteahitin Ipotegi ne gibi bir islem görebilir.
1-Yani o ipotege mutehitin borclulari el koydugu takdirde benim tapum iptal olabilir mi?
2-Ne gibi bir önlem almam gerekir?
3-elimizde bir dairemiz daha var, bunu annemin üzerine geirmeyi düsünüyorum
Senedin günü gelmeden önce bir tapuya veya senetle ilgili bir konuda adima bir tehlike soz konusu mu?
Nassil bir yol izlemem gerektigini su an bilmiyorum.
Yardiminiz icin simdiden tesekkürlerimi iletiyorum
saygilarimla
Levent
Cevap: Ipotekli Tapuya 3.sahis icrasi nassil önleyebilirim
Tapu sizin adınıza tescil edilmiş ancak müteahhide borcunuza istinaden ipotek konulmuş anladığım kadarıyla eğer böyle ise müteahhidin başkalarına olan borcundan dolayı gayrimenkule haciz konulamaz ancak sizin müteahhide olan borcunuza haciz koyabilirler yani size icra dairesinden yazı gelir müteahhide olan borcu icra dairesine yatırmanız istenir siz de vadesi geldikçe icraya ödersiniz borcunuz bitince ipoteği kaldırabilirsiniz.
Syn Engin bey,
cok tesekkür ediyorum.
Belkki tekrar sormus gibi olacagim:
Senedimin günü 2015 te. Bu senede istinaden bir Ipotek yapildi.
3.sahis icra koyarsa benim borcum cifte islem mi görecek, yani hem senet borcum hem de Ipotege dayanan bir borc mu olacak.
2. Ipotek dayali 3.sahis borcu 2015 e kadar bekleyecek yani...önceden herhangi bir sorun söz konusu degil mi?
tekrar tesekkür-saygi selamlar
3.Şahıslar borçlularının alacaklarına koyabilecekleri haciz borcun vadesinde geçerlidir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta senetlerinizi cirolayıp başkalarına verebilir siz cebri icra ile borcunuzu öderken senetleri ele geçiren iyiniyetli 3. şahısların icra takipleriyle karşılaşabilirsiniz bu süreci bu yüzden avukatla takip etmenizi öneririm senet ödemesi yapıldıkça bedelsiz kalan senedin iadesi talep edilmelidir vs.
cok tesekkür ederim Engin bey.
Kissacasi takip etmezsem senet cirolanirken ipotekte icraya gidebilir ve borcum cifte islem görebilir
tekrar tesekkürler
Engin bey, desteginiz icin tekrar tesekkürler. Uzun stresten sonra tebligat geldi sonunda.
Tebligata göre borclu kisinin mal kacirdigi süphesiyle benim tapuya iptal davasi acilmis.
konu karismasin diye yenisini actim:
https://www.hukuki.net/showthread.php...605#post496605