Aynı şikayet dilekçesinden 2 farklı savcı ayrı kovuşturmalar yapabilir mi?Yoksa tek dosyada mı toplanır?
Müştekiyim.savcılığa dilekçemi yazıp başvurdum.savcımız (müraacat savcısı) delillerin toplanması şüphelilerin ifadelerinin alınması şeklinde dilekçeme not düşüp imzaladı ve ilgili dilekçemi suçla ilgili emniyet birimlerine tarafımdan yollattı..Bende şikayetimle ilgili kovuşturmanın başlamasının gecikmesi durumunda zor durumda kalabileceğim düşüncesiyle konuyu Bimer'e yazdım. Bımer Adalet bakanlığına,Bakanlıkta ilgili ilin savcılığına aynı şikayetimi gönderdi.Bu sefer farklı bir savcımız ifademi aldı onayladı,işleme koydu.Bu durumda hangi kovuşturma geçerli olur.Yani ben emniyete tekrar gidip müşteki sıfatıyla ifade vermem gerekiyor mu?(2. savcımıza ifademi verdim katip yazdı ve altı birlikte imza altına alındı.) Teşekkür ederim,iyi çalışmalar...
Cevap: Aynı şikayet dilekçesinden 2 farklı savcı ayrı kovuşturmalar yapabilir mi?Yoksa tek dosyada mı toplanır?
Savcılık emniyette müşteki sıfatı ile beyanınızı almak için talimat vermediyse emniyetten talep gelmez zaten. Tahminim 2. savcılık daha önce aynı şikayet nedeni ile soruşturma yapıldığı için işlem yapamayacağına dair karar verir. Savcılığa daha önce başvuruda bulunduğunuzu siz de bildirebilirsiniz.
Cevap: Aynı şikayet dilekçesinden 2 farklı savcı ayrı kovuşturmalar yapabilir mi?Yoksa tek dosyada mı toplanır?
konu aynı ise bildiğimi kadarı ile ilerleyen zamanda birliştirilir.