Benim dedem amcamla arası olmadığı için dükkanı akraba ilişkisi olmayan birine satış verdi.Ve 1 yıl sonrada bana satış yaptı.Dedem öleli 5-6 ay oldu ve amcam mahkemeye vereceğim diyor.Bu durumda bir hak elde edebilirmi.
Printable View
Benim dedem amcamla arası olmadığı için dükkanı akraba ilişkisi olmayan birine satış verdi.Ve 1 yıl sonrada bana satış yaptı.Dedem öleli 5-6 ay oldu ve amcam mahkemeye vereceğim diyor.Bu durumda bir hak elde edebilirmi.
Elbette öyle bir hakkı var ve saklı payını alabilme imkanı var amcanızın dava açarak.
Dedeniz dükkanı başkasına satarken aldığı bir bedel varsa , siz o kişiden bir bedel karşılığında aldınız ve bunu da belgeleyebiliyorsanız, amcanızın sizden bir şey alabilme ihtimali pek yok, ama sizin o dükkanı alabilecek maddi gücünüz yoksa , satın alma gücünüzü ıspatlayamazsanız, amcanız miras payını alır.
Ben dükkanı üzerime aldığımda 18 yaşındaydım.Ama 15 yaşından beri merkezi yerde kirada dükkanım var.Burdaki kira ile aldığımı beyan edebilirim.Yada babam bana aldı diyebilirmiyim.Hangisi uygun olur acaba.Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.