Ben Hapis Yatar mıyım? 5 senelik denetim süresi içinde başka bir suç işlenmesi
2008 yılının agustos 20 alanyada polıse mukavemet sucu ısledıgım ongoruldu 6ay 24 gun haıs cezası aldım.5 yıl suc ıslememe cezası verıldı.bu sure dolamdan subat 12 2013 busene alkollu ,kaza yaptım kamu dava acmıs 11 ayın 12 2013 de mahkeme var.2 yıl hapsım ıstenıyor .hapıs cezası alıırmıyım.yardımcı olursanız sevınırım
Cevap: Ben Hapis Yatarmıyım
İlk suçunuz kasıtlı ikincisi ise taksirli suçlardan birbirlerini etkilemezler.
Bu seneki davanın konusu nedir? Suç kısmında ne yazıyor?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İlk suçunuz kasıtlı ikincisi ise taksirli suçlardan birbirlerini etkilemezler.
sayın avukatım
mesajınızı görünce benimde merak ettiğim bir konu geldi aklıma
taksirli suçlardan diyelimki 2 sefer 5 ay ceza alındı ve ertelendi paraya çevrildi ya da buna benzer bir yaptırım uygulandı hagb gibi
kaç sefer taksirli suçlardan bu şekilde ceza alınabilir, hapis cezası yatmamak için
Ya da şöyle anlatıyım taksirli suçlardan kaçıncı ceza alınışında hagb bozulur ve tüm hükümler açıklanır
Adli sicil kaydınızda suç tarihinden önce verilmiş olan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı mevcut olduğu için yeniden hakkınızda hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmeyebilir. Taksirli suçtan mahkumiyetinize karar verilirse hüküm açıklanabilir. Ayrıca alkollü şekilde araç kullanmakta iken kazanın meydana gelmesi sonucu bir yaralanma söz konusu ise bilinçli taksir hükmünün de uygulanabileceği unutulmamalıdır. Ancak, mahkemenin ikinci işlenen taksirli suç ile ilgili olarak yeniden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermesi de ihtimal dahilindedir. Bunun sebebi ise suç tarihinden önce verilmiş olan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının esas bakımından kesinlik arz etmeyen, şartlı bir düşme kararı olmasıdır. Yoksa önceki suçun kasten işlenmiş olması, sonraki suçun taksirle işlenmiş olmasına bakılmayacağını düşünüyorum. Şayet adli sicil kaydınızda suç tarihinden önce verilmiş ve kesinleşmiş taksirli bir suçtan mahkumiyetiniz bulunsaydı, sonraki farz-ı muhal işlediğiniz kasten suçtan dolayı mahkumiyet hükmünün açıklanması geri bırakılabilecekti.
Merhaba size bir sorum olucaktı yanıtlarsanız cok sevinirim ben 2006 yılında hırsızlık sucuna karıstım mahkeme bana 2009 yılında kamyon calmak sucundan 2 sene 4 ay dukkana gırmek sucundan 1 sene 2 ay ceza verdi yargıtaya gonderdım cezam 31.10.2013 tarıhınde onandı postalandı yazıyor bu cezayı bana ayrı ayrımı verdı yoksa bırlestırerekmı verdı paraya cevrılırmı yedı senedır suca karısmıyorum sıgortalı calısıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım