Cevap: Boşanma süreci hk.
1)Uzaklaştırma aldığı ev aile konutu olarak geçtiği için boşanma süresince bu pek mümkün değil.Ki zaten şu dakika babanız tapusu kendi üzerine olan eve giremez durumda.
2)Elbette kusur olarak yansır birde ortada bir çocuk var.
3)Hiç tedirgin olmanıza gerek yok.Mahkeme başlar başlamaz ev hanımı olan bayana ve çocuğu tedbir nafakası başlıyacaktır.Bununda miktarı gelire göre değişebilir.Toplam 500 TL den az olmayacağı öngörülebilir(babanızın hiç belgelenen geliri olmasa).Ancak babanızın maaşı ve üzerine olan mallar dikkate alınarak bu miktar artacaktır.
4)Miras kalan mal ise, eş bundan talepte bulunamaz.
5)Arsa babadan geçmiş olsa da evler evlendikten sonra edinilmiş ise evler için hak iddia edebilir.
6)Kiraların miktarını bilmemekle beraber zaten son uygulamalarla istisnai haller hariç kira bankaya yatmak zorunda.Bu davalar sırasında bu durumda vergi dairesiyle de sıkıntı yaşamanız ihtimal dahilinde.Üzerine 3 adet ev bulunan birinin vereceği tazminat ve nafaka miktarı da ona göre artacaktır.Kirayı babanızın dedenize vermesi(veya dedenizin alması) mahkemeyi ilgilendirmez.Öyle olsa herkes kirasını, gelirini anasına babasına aldırır ''onlar alıyor benim gelirim yok'' deyip işin içinden çıkardı.
Ek olarak sorduğunuz sorulardan ve babanızın yaptığından(eşini evden kovmak ve sonra kendi evinden kovulmanın kibarcası olan aylar süren uzaklaştırmalar almak) bu işlerin çok uzağında olduğunuzu görüyorum.Boşanmada kadına yapılan inanılmaz pozitif ayrımcılıklar var(son zamanlarda medyanında etkisiyle kadına şiddet, ezilen kadın vs. haberleriyle de bu iş kötüye kullanılabilecek boyutlara geldi) ve bahsi geçen bayan çalışmadığı için bu bayana ayrılsalar da bayan başka biriyle evlenene veya sigortalı bir işe girene kadar bakmak zorunda.Keza çocuk bayanda ise çocuk içinde ayrıca iştirak nafakası ödemek zorunda.Tavsiyem bir avukata gitmeniz yönünde.Yoksa eski kafayla kadını evden kovmaya, mal benim mülk benim demeye kalkarsanız çok şaşıracağınız ve zarara uğrayacağınız sonuçlarla karşılaşmanız ihtimal dahilinde.Kolay gelsin.