-
Boşanma davası hakkında
Merhaba ,
2004 haziran da anlaşmalı boşanma davası açtım ama eşim davalara gelmediği için bende girmedim son duruşmaya
Bu dava düşmüşmüdür.
şimdi evleri ayırdık ve 1 senedir ayrı yaşıyoruz ve ben hala boşanmak istiyorum fiili ayrılık boşanmaya sebepmidir.
Başka ilişkisi vardı bu sebepten ayrıldım bu arada birlikte değiller ve eşim senden boşanmam diyor.
Nasıl bir dava açmalıyım sizden görüş bekliyorum
İyi çalışmalar
-
İlk açtığınız davanın üzerinden çok fazla zaman geçtiği ve yasal süresinde de yenilenmediği için açılmamış sayılmasına karar verilmiştir
Eşinizin başka biriyle ilişkisi olduğunu kanıtlayabilecek durumda iseniz zinaya dayalı boşanma davası açabilirsiniz. Bununla birlikte genel boşanma sebebi olan evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile de dava açabilirsiniz. İddialarınızı ispat ederseniz, eşinizin boşanmak istememesinin bir önemi olmayacaktır.
-
Teşekkür ederim Dilek Hanım,
Zinayı ispat etmek güç gördüğünüz olayı dava dilekçesine yazmanız sonucu değiştirirmi ? yaşadıklarınızı anlatsanız ama ispat etmek gibi bir durum söz konusu yaşandı ama bunu kanıtlayacak delil bulmak çok zor.
Bana hakaretlerini kanıtlayamam yada uygunsuz gördüğüm durumları ispat edemem
Bu olayların akabinde aynı evde ikamet etmeyi bitirdik ve 1 yıldır ayrı yaşıyoruz bunu ispatlayabilirim sadece
Yaşadığımız olaylarıda dilekçeye eklemelimiyim ispat etmem istenirse belgesi olmayacak ?
İyi çalışmalar
-
Yaşanan olayları ispat etmeniz imkansız da olsa dilekçenizde belirtmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Ayrı yaşıyor olmanız tek başına değerlendirilmeyecektir, ayrı yaşamanıza sebep olan olayları, kimin sebep olduğunu da izah etmeniz ve bunları kanıtlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde davanız reddedilebilir.
-
Tekrar teşekkür ederim
Aynı durum hakaret içinde geçerli sanıyorum dava dilekçesinde belirtmekte yarar var ama ispatı imkansız.
bana süre ayırdığınız için teşekkür ederim
-
Ayrılma sebebi başka erkeklerle ilişkisi bu olaydan sonra evden ayrıldım bunu ispat etmek hiç kolay değil
Yinede Teşekkür ederim