Takipsizlik kararıyla ilgili
Öncelikle merhaba.Ben 18 yaşımdan küçüğüm geçen bir olay başıma geldi.Ben ve 2 arkadaşım yürüyorduk ordan bir kaç kişiyi gördük selam verdık nasılsın muhabbeti felan sonra biz tam devam edıcekken polis geldı gbt soktu ustumuzu aradı bısey cıkmadı hıc bırımızden yalnız ılerde bır uyusturucu madde buldu ve hepımızı karakola goturdu.Ben ve 2 arkadaşımın yaşı 18 olmadından bızı ertesı gun savcıya cıkardılar ve savcı 3umuze takıpsızlık kararı verdı diğerlerini mahkemeye cıkarsa bizde cıkıcak mıyız?
Cevap: Takipsizlik kararıyla ilgili bir sorum var da...
Savcı ifade alır almaz takipsizlik kararı vermez bence tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmemiştir serbest kalmışsınızdır soruşturma tamamlanınca ya takipsizlik verir ya da dava açar. Takipsizlik kararı verdiğinden eminseniz mahkemeye çıkmazsınız artık.
Efendim ifademizi dinledi c.savcısı somut bir delil bulunmamıştır takipsizlik dedi ve çıktı .
Olayın sizinle ilişkisi kalmamıştır o halde.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.İyi akşamlar.
Avukat bey birşey daha sorucam ben ve 2 arkadaşım atanı gördümüzü kim oldugunu soyledık tanık olarak mahkemeye çağırılırmıyız
- - - Updated - - -
Avukat bey birşey daha sorucam ben ve 2 arkadaşım atanı gördümüzü kim oldugunu soyledık tanık olarak mahkemeye çağırılırmıyız
Tanık olarak mahkemeye çağrılabilirsiniz.
Kesin çağırılır mıyım peki?
Valla dosyanın hakimi ben olmadığım için kesin çağırırım diyemeyeceğim.
Efendim benim savcılıkta verdıgım ıfadeye bakarak işlemleri yapamazlar mı niye beni çağırma gerek duyuyolar ki