Akciğer, Karaciğerde Kist Hidatik Ameliyatı ve Akerlik Raporu
Öncelikle şunu söyleyeyim diğer çürük raporu ile ilgili kısımları okudum bu rahatsızlığın sorusunu bulamadım ve bu rahatsızlık sahibi olan arkadaşlar var ise onlarında işlemlerinin sonucunu öğrenmek için başlığıda sorunun kendisi şeklinde detaylı yazdım.
Ben akciğer ve karaciğerimden kist hidatik ameliyatı oldum. Ve doku kaybıda var. Yönetmelikteki 45. maddenin B) kısmında;
"11. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Karaciğer ve dalakta ameliyat sonrası nüksettiği görüntüleme ve parazitolojik veya histopatolojik
yöntemlerle kanıtlanmış kist hidatikler; birden fazla organda yerleşimli veya birden fazla cerrahi girişim geçirmiş kist hidatikler ve safra yolu fistülü
ile seyreden karaciğer abseleri ve bunların ameliyatları; laboratuvar bulguları ile doğrulanan komplikasyonlu karaciğer hemanjiomları; karaciğer
rezeksiyonları (birden fazla düzenli segmentektomi veya lobektomiler ile ateşli silah ve travmalarla, delici ve kesici aletlerle yaralanmalar sonucu
birden fazla segmentte doku kayıpları); nüks veya rezidü intrahepatik safra yolu taşları ve yapılmış biliodigestif anastomozları; karaciğerde
fonksiyonel, komşu organlarda ise anatomik ve fonksiyonel bozukluklara yol açmış komplikasyonlu karaciğer rüptür ameliyatları; safra yollarının
Alanso-Lej sınıflandırmasına göre Tip-II’nin dışında kalan kistleri ve bunların ameliyatları."
Şöyle bir şık var. Altını çizdiğim yer benim geçirdiğim ameliyatları kapsıyor sanırım. Buna benzer durumu olan oldu mu? Yahut bu maddede benim anladığım gibi askerliğe elverişli olmuyor muyum?
Cevap: Akciğer, Karaciğerde Kist Hidatik Ameliyatı ve Akerlik Raporu
Arkadaşlar günaydın soruma hala cevap alamadım güncel kalması için mesaj yazıyorum.
güncel kalması için mesaj
kardesim. karaciger kisthidadik teshisi ile bende ameliyat olmustum. bu ameliyat askerlige elverisli degildir raporu almamiza sebep olur mu sence?