İstanbul'un bayram hediyesi Marmaray
Bugün resmi açılışı yapılan Marmaray projesiyle ilgili dış basındaki yorumlar, Osmanlı Sultanı'nın 150 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğü ve Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan ilk deniz altı geçidinin açıldığı noktasında birleşiyor. Eleştiriler ise Marmaray gibi büyük projeler nedeniyle Başbakan Erdoğan'a 'firavun' yakıştırması yapılması yönünde.
BBC'nin Marmaray haberinde ara başlık da yapılan ve özellikle tırnak içinde yazılan bir ifade var: "pharaonic". Bu kelimenin kullanımı dikkat çekici. Çünkü "pharaonic" büyük inşaat projeleri için kullanılıyor ve "muazzam" gibi bir anlama geliyor. Ama aynı zamanda kelimenin kökü "firavun" anlamına gelen "pharoah" kelimesi. Haberde üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul ve üçüncü köprü projeleri hatırlatılarak Erdoğan muhaliflerinin bunları "firavunlara özgü" tutkular olarak gördüğü belirtiliyor.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/planet/25003381.asp
15 gün de bedava olacakmış galiba
Cevap: İstanbul'un bayram hediyesi Marmaray
Osmanlı'da istemezükçüler vardı sağolsun torunlarıyla biz uğraşıyoruz kanal istemezük köprü istemezük havaalanı istemezük ne istersünüz? -Tayyip gitsin kim gelsün esküden kim vardıysa onlar biz eskü halümüzden memnunduk.
Marmaray projesi yüzyıllardır hayal ettiğimiz, hatta bir zorunluluk olan bir ulaşım ve strateji projesidir. Bu nedenle katkıda bulunan herkese şükranlarımı belirtirim. Ancaak, siz bu projeyi Cumhuriyet aleyhine propaganda olarak, hedef saptırmaca olarak kullanıyorsanız sizin dininizden, vatanseverliğinizden şüğhe ederim. Bugün iktidar CHP de de olsa MHP'de de olsa bu proje gerçekleşmeliydi. Mesele parti meselesi değil, bir TC projesi idi. Malzeme yapana sorum şu. Babanın parasıyla mı yaptın, kendin kazandın da mı yaptın, yoksa yüce Türk milletinin parasıyla mı yaptın Marmarayı?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Marmaray projesi yüzyıllardır hayal ettiğimiz, hatta bir zorunluluk olan bir ulaşım ve strateji projesidir. Bu nedenle katkıda bulunan herkese şükranlarımı belirtirim. Ancaak, siz bu projeyi Cumhuriyet aleyhine propaganda olarak, hedef saptırmaca olarak kullanıyorsanız sizin dininizden, vatanseverliğinizden şüğhe ederim. Malzeme yapana sorum şu. Babanın parasıyla mı yaptın, kendin kazandın da mı yaptın, yoksa yüce Türk milletinin parasıyla mı yaptın Marmarayı?
Altı üstü alıntı yaptık ne saptıracam kopyaladım yapıştırdım.
Ben vergimi öderim gerisine karışmam japonlar yapmış diyorlar
Son olarak dedelerimin tamamı Çanakkale de savaşmıştır Hatta mayın gemisini dolaşırsanız oradaki fotoğraflarda görebilirsiniz atalarımı anneannem babasının anlatıklarını bana anlatırdı at üzerinde gözlerle kılınan namazları .........
cepheye giden 7 kardeş dönen iki 10 yaşlarındaydım dedemin babası öldüğünde Net bir şekilde hatırlarım 100 yaşlarında ölmesine rağmen kendi işini kendi görebiliyor bunamadan eser yoktu savaş hikayelerini anlatırdı bana bana diyorum 20 li yaşlarda bir aile arası bir konuşmada tesadüf öğrendim bu hikayeler benden başkasına anlatılmamış öğrenince anlatmam için ısrar ettiler sustum yıllar sonra konu burada açıldı demem o ki biz cumhuriyetin nasıl kurulduğunu bedelini biliriz
Kan akan dereleri boyunlara geçirilen kızgın saçları, acıları
Bakıyorum da cumhuriyet satılmış ki bazıları tapu elinde zanneder cumhuriyeti sahiplenir
Cumhuriyeti hepimiz sahiplenmeliyiz. Sadece bir kesim değil. Ben de onu diyorum işte. Sen de sahipleneceksin, ben de...